S'obre el termini per sol·licitar les noves mostres del Programa d'exposicions itinerants per al 2014-2015

query_builder   22 gener 2014 11:08

event_note Nota de premsa

S'obre el termini per sol·licitar les noves mostres del Programa d'exposicions itinerants per al 2014-2015

“Francesc Abad. Estratègia de la precarietat”, “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” i “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” són les exposicions que s’ofereixen des del Departament de Cultura per itinerar durant el 2014 i el primer trimestre de 2015. Els ajuntaments, espais i centres d'art/culturals, o museus que disposin de condicions adequades per acollir-les, poden fer les seves sol·licituds fins el 7 de febrer de 2014.

 
El 28 d’octubre de 2013 va tenir lloc l'acte de presentació dels nous projectes que passen a formar part del Programa d'exposicions itinerants del Departament de Cultura als responsables de centres d'art i museus, i als responsables de fundacions públiques i privades.
Les propostes finalment escollides han estat les més ben valorades dels sis projectes presentats. Prèviament, la comissió del Programa va fer una primera selecció entre totes les propostes rebudes pel Departament de Cultura, valorant l’oportunitat, qualitat i interès dels projectes. Aquesta selecció és la que es va presentar el passat 28 d’octubre, a partir de la qual es va decidir quins serien els projectes expositius que finalment són a disposició dels espais i centres de difusió d'arts visuals.
El proper 7 de febrer es tanca el termini per tal que els ajuntaments, museus i centres d'art que disposin d’espais adequats per acollir aquestes exposicions puguin realitzar les seves peticions.
Les exposicions que es poden sol·licitar són:
  • “Francesc Abad. Estratègia de la precarietat”: aquesta mostra pretén configurar-se com un epíleg de la trajectòria artística de Francesc Abad (Terrassa, 1944), de manera que traça un recorregut pels seus darrers treballs, bona part dels quals es mostren per primera vegada en públic. Miquel Bardagil i Magdala Perpinyà comissarien aquesta mostra, que ha estat produïda per ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

  • “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci”, mostra l’obra polièdrica de Joan Brossa partint de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva. Aquesta exposició inaugura la trajectòria expositiva de la Fundació Joan Brossa, organitzadora de la mostra, en agermanament amb La Seca Espai Brossa, fent honor al poeta que les inspira.

  • “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”, organitzada pel Museu d’Art de Cerdanyola, presenta una proposta creativa de Tom Carr a partir d’una revisió nova i actual de l’obra de Buïgas. Amb les noves eines tècniques però també amb els nous conceptes de l’art actual, Carr fa una creació a partir d’una mirada a l’obra de l’enginyer especialitzat en l’art de la “lumiartècnia”, tal com es definien les seves creacions l’any 1929.
 
Per tal de sol·licitar-les per a la programació d'espais, centres d’art/culturals, o museus, els responsables d'aquests han d’enviar les seves peticions per correu electrònic.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined