Una imatge de la visita d'aquest matí
 
Aquest matí s’ha celebrat la primera visita cultural que organitza el Museu d’Art a l’Edifici de la Generalitat a Girona. A partir d’aquest any, el Museu d’Art de Girona oferirà visites guiades a l’antic Hospital de Santa Caterina un dissabte de cada mes. Les visites tenen una durada d’una hora i s’ofereixen a un màxim de 25 persones, a qui se’ls proposa un recorregut pels diferents espais de l’Edifici: la Farmàcia hospitalària, l’Auditori Josep Irla amb el quadre El gran dia de Girona i també l’Espai d’interpretació de l’antic Hospital de Santa Caterina, entre d’altres.
 
La visita permet conèixer com era un hospital dels segles XVIII i XIX o les funcions dels apotecaris al llarg del temps. A més, apropa al visitant episodis de la història de la ciutat com ara l’evolució del barri del Mercadal o la Guerra del Francès.
 
L’Edifici que acull ara la seu de la Generalitat a Girona és d’estil barroc i està situat damunt un antic barri medieval. Avui dia encara es conserven restes arqueològiques d’aquell període així com altres elements patrimonials de gran interès que es poden veure.
 
La visita que s’ha fet avui és la primera d’un seguit que es duran a terme durant tot l’any 2014. Les següents seran els dissabtes 8 de febrer i 22 de març. Per reservar, la inscripció és obligatòria trucant al Museu d’Art de Girona al telèfon 972 20 38 34.

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de la visita a la Farmàcia hospitalària

Una imatge de la visita a la Farmàcia hospitalària
JPG | 1373

Una imatge de l'Espai d'interpretació de l'antic Hospital Santa Caterina

Una imatge de l'Espai d'interpretació de l'antic Hospital Santa Caterina
JPG | 1852