Consellera Rigau

La consellera d'Ensenyament es reunirà amb el sector editorial per informar-los que no cal modificar els llibres de text

query_builder   24 gener 2014 00:01

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament es reunirà amb el sector editorial per informar-los que no cal modificar els llibres de text

 

  • El Departament d'Ensenyament aposta per la reutilització dels llibres de text actuals
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, es reunirà la propera setmana amb els representants del sector editorial per informar-los de la continuïtat dels llibres de text, ja que la Generalitat de Catalunya no considera necessària la renovació dels llibres de cara al proper curs escolar 2014-2015.
 
La consellera Rigau els explicarà que davant la situació econòmica actual, i com a mesura davant la crisi, es vol evitar que les famílies catalanes hagin de fer front a despeses innecessàries. El cost dels llibres de text pot arribar a costar més de 300 euros. És per aquest motiu que el Departament d'Ensenyament vol que aquestes famílies puguin reciclar i continuar utilitzant els llibres de text actuals.
 
La normativa que regula la LOMCE encara no s’ha aprovat i, segons els esborranys que ha fet públics el ministeri, la principal modificació rau en la matèria de Ciències Socials, que és també és un dels elements de principal discrepància.
 
El Departament d'Ensenyament des del passat curs 2012-2013 va començar amb el desplegament i identificació dels aprenentatges clau de les competències bàsiques al currículum –tant de primària com de secundària- en els àmbits lingüístics i matemàtic. Aquest curs, a més, s’ha ampliat a la competència en l’àmbit digital i és previst presentar els propers mesos les competències en llengua estrangera, la competència científica i tecnològic, la competència social i la del medi. És per aquest motiu que es considera que els llibres de text actualment vigents garanteixen la implantació de les competències bàsiques. Aquest desplegament de les competències bàsiques al currículum s’adapta a la normativa vigent i a l’estratègia Europa 2020.
 
 
 
23 de gener de 2014
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined