Indústria

El Govern aprova un nou instrument de finançament per a la recuperació de la producció industrial

query_builder   2 març 2010 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un nou instrument de finançament per a la recuperació de la producció industrial

• Aquesta nova eina de finançament s'adreça a les empreses industrials catalanes, amb una atenció especial als sectors més afectats per la caiguda de la demanda
• S'articula com una línia de préstecs de l'ICF dotada amb 75 milions d'euros i compta amb una aportació de 50 milions d'euros a un Fons de Garantia
• Forma part de les 30 mesures acordades amb els agents socials i econòmics el passat mes de desembre per afrontar la crisi i reactivar l'economia
El Govern ha autoritzat avui posar en marxa una nova línia de finançament adreçada a empreses catalanes, especialment a les més afectades per la caiguda de la demanda, amb l'objectiu de recuperar i promoure la producció industrial. Aquest instrument forma part de les 30 de mesures acordades amb els agents socials i econòmics el passat mes de desembre per afrontar la crisi i reactivar l'economia.
Aquesta nova eina de finançament s'articula com una línia de préstecs de l'ICF, amb una dotació de 75 milions d'euros, que compta amb una aportació de 50 milions d'euros a un Fons de Garantia, per tal d'actuar com a complement de les garanties aportades per les empreses sol•licitants dels crèdits.
L'objecte dels crèdits serà el finançament d'inversions en actius fixos per promoure el desenvolupament de plans de competitivitat d'empreses en determinats sectors afectats per la crisi, com la indústria auxiliar de la construcció, la fabricació de béns d'equipament o maquinària i fabricants de béns de consum durador (com equipament de la llar, electrodomèstics, joieria i complements) i permetre la promoció de la producció industrial.
Aquesta línia de finançament atorgarà fins al 80% de la inversió (amb un import total mínim de 200.000 euros i màxim de 3 milions d'euros) a retornar en un màxim de 10 anys. Com a novetat, i per fer front a les dificultats per accedir al crèdit, el Govern actuarà amb un Fons de Garantia de 50 milions d'euros, complementant així les garanties que aporti la mateixa empresa, en una proporció del 70% del préstec que els concedeixi.
En les properes setmanes, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa signarà un conveni de col•laboració amb l'Institut Català de Finances i es procedirà a la convocatòria de la línia d'ajuts que hi anirà associada.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined