Inspecció

El Govern aprova els acords d'aplicació del traspàs de la Inspecció de Treball

query_builder   2 març 2010 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els acords d'aplicació del traspàs de la Inspecció de Treball

• Se signarà un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Treball i Immigració on es recullen els instruments de cooperació previstos a l'Acord de traspàs, que es va fer efectiu ahir
• Es crea la Direcció General de la Inspecció de Treball fins que acabi la tramitació al Parlament de la Llei de creació de l'Agència Catalana de la Inspecció de Treball
El Govern ha aprovat avui autoritzar la signatura d'un conveni de col•laboració amb el Ministeri de Treball i Immigració en matèria d'organització i funcionament de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Catalunya. Aquest conveni és l'instrument jurídic per fer efectiva la cooperació entre la Generalitat i l'Estat en matèria d'Inspecció de Treball prevista a l'acord de traspàs que va entrar en vigor ahir.
El més destacat del conveni de col•laboració és la previsió de crear un consorci entre l'Administració General de l'Estat i la Generalitat, presidit per la consellera de Treball, que servirà per garantir la prestació coordinada del servei públic de la Inspecció de Treball, que ara depèn de la Generalitat, i el de la Inspecció de Seguretat Social, que continua depenent de l'Estat. Fins la creació de l'esmentat Consorci, prevista per abans de l'1 de maig, el conveni regula el règim transitori de funcionament de la Inspecció de Treball a Catalunya.
D'altra banda, el conveni regula les actuacions de la Inspecció de Treball a Catalunya en base a plans de cadascuna de les dues administracions i a plans comuns, i estableix la participació de la Generalitat en els processos d'ingrés, selecció, provisió de llocs de treball i formació dels integrants dels cossos estatals de la Inspecció de Treball (inspectors i subinspectors). Es garanteix la unitat d'ingrés a tots dos cossos.
Un altre aspecte que regula el conveni és l'establiment d'un sistema informàtic compartit per permetre l'accés de la informació i dades de que disposin ambdues administracions i que siguin necessàries per les tasques inspectores.
Creació de la Direcció General de la Inspecció de Treball de caràcter provisional
El Govern ha aprovat avui la creació de la Direcció General de la Inspecció de Treball del Departament de Treball, on s'integraran el personal i els recursos materials traspassats fins que no s'aprovi al Parlament la Llei de Creació de l'Agència Catalana de la Inspecció de Treball, actualment en tramitació. Elisenda Giral i Massana ha estat designada com a Directora General de la Inspecció de Treball.
L'Agència serà l'organització pròpia de la Generalitat per a la Inspecció de Treball de Catalunya, on s'integrarà, a banda del personal traspassat ahir, els membres del futur Cos de Subinspectors de Seguretat i Salut Laboral, que crearà la Generalitat per reforçar la vigilància i el control en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals.
Amb el traspàs de la Inspecció de Treball s'han integrat a l'administració catalana 249 llocs de treball (95 llocs d'inspectors de Treball i Seguretat Social, 55 de subinspectors d'Ocupació i Seguretat Social i 99 de personal administratiu i de serveis).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined