Qualificacions professionals

El Govern aprova el Projecte de decret del Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya

query_builder   2 març 2010 14:05

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Projecte de decret del Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya

  • El Catàleg permet adequar les titulacions i els programes formatius a les necessitats de les empreses i del mercat de treball
El Govern ha aprovat avui el Projecte de decret del Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya, una de les eines que permetrà avançar en la integració de tota la formació professional, tant la gestionada pel Departament d’Educació com pel Departament de Treball.
 
El Catàleg de qualificacions professionals és un compendi de les competències que són necessàries per desenvolupar una professió determinada, que estan reconegudes en el mercat laboral.
 
L’Institut Català de Qualificacions Professionals mantindrà actualitzat el Catàleg gràcies a la participació de les institucions i entitats que hi són representades: l’administració laboral i l’educativa, els agents socials, les entitats municipalistes i les cambres de comerç. El Catàleg permet adequar les titulacions i els programes formatius a les necessitats tant de les empreses com del mercat de treball.
 
D’altra banda, té un paper actiu a l’hora d’orientar l’alumnat de cara a la tria de titulacions i és un instrument bàsic per a l’aprenentatge permanent, ja que permeten construir itineraris de promoció, actualització i recol·locació.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined