Protecció Civil de la Generalitat desactiva l’Alerta del Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya, Plaseqcat una vegada s'ha minimitzat el risc derivat de l’explosió a l’empresa pirotècnica Manel Estalella, a la finca dels Cocons del municipi de Rodonyà, a la comarca de l’Alt Camp.
 
 El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 104 trucades relacionades amb l’incident, alertant de fum i diverses explosions. La primera trucada ha estat a les 11.17 hores per part d’un treballador de l’empresa i de seguida s’han rebut trucades de testimonis de la zona. Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat precaució en la conducció, atès que el fum era visible des de l’autopista AP2 i també s’ha confinat el CEIP Les Comes com a mesura preventiva seguint els protocols establerts al Plaseqcat amb el Departament d'Ensenyament. Mentre han durat les primeres explosions Protecció Civil de la Generalitat en contacte amb l'ajuntament de Rodonyà ha recomanat evitar sortir a l'exterior per si es projectaven materials de l'interior de la planta a l'exterior. En els primers moments alguns fragments s'han projectat a l'exterior de la planta per aquests motius ha calgut l'activació urgent del pla seguint els protocols establerts.
 
A hores d’ara, els Bombers de la Generalitat hi treballen amb dues dotacions que romandran de retén durant la nit i matinada. La nau afectada ha resultat cremada en la seva totalitat i ha col·lapsat. Segons informa. Bombers de la Generalitat, demà es procedirà a fer la inspecció amb càmeres tèrmiques i avaluar de nou la situació.
 
El balanç final, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques, ha estat de 2 ferits lleus.
 
Els Mossos d’Esquadra ha tallat el camí que dóna accés a la indústria i només es permet el pas de veïns per accedir a les seves cases.
 
Dos tècnics de Protecció Civil de la Generalitat s'han desplaçat al lloc dels fets per recolzar la coordinació amb l'autoritat local de protecció civil i la de l'emergència. També hi ha participat la Guardia Civil.