Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   2 març 2010 14:16

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern destina 3,4 milions d’euros a la restauració d’immobles de notable valor cultural i a intervencions arqueològiques i paleontològiques
 
El Govern ha aprovat avui destinar, entre els anys 2010 i 2011, 2,2 milions d’euros a subvencions per a obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural i 1,2 milions a subvencions per a intervencions arqueològiques i paleontològiques incloses en projectes d’investigació biennals.
 
Les subvencions per a la restauració d’immobles de notable valor cultural tenen per objectiu donar suport a les obres de consolidació o restauració en immobles situats a Catalunya i protegits en qualitat de béns culturals d’interès nacional (BCIN) o béns culturals d’interès local (BCIL). De l’import global, 1,4 milions es destinaran a corporacions locals; 124.009 euros a famílies; 31.002 euros a fundacions privades, i 620.046 euros a altres institucions.
Pel que fa als ajuts a intervencions arqueològiques i paleontològiques, pretenen racionalitzar la programació de la recerca, fomentar, potenciar i millorar-ne la qualitat i facilitar la gestió dels projectes a les persones i les institucions implicades en la realització de treballs científics d’investigació en aquests dos àmbits. De l’import total de les subvencions, 800.000 es destinaran a universitats públiques; 240.000 a corporacions locals; 61.600 a famílies; 40.000 a fundacions privades, i 94.400 a altres institucions.
 
 
El Govern convoca 60 noves places del cos de Mossos d’Esquadra
 
El Govern ha acordat la convocatòria de 8 noves places de la categoria d’intendent, 50 places de facultatiu i 2 de tècnic de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra per a l’any 2010. Amb aquesta convocatòria es reforçarà l’escala superior i de comandament del cos de Mossos d’Esquadra, a la qual pertany la categoria d’intendent, i l’escala de suport a la qual s’integren els facultatius i els tècnics. Les noves places se sumaran als 30 intendents, 122 facultatius i 9 tècnics que actualment ja treballen al cos.
 
L’oferta es produeix en un moment decisiu en què ha finalitzat el desplegament de la Policia de la Generalitat a tot el territori català i en què recau en el cos la responsabilitat de vetllar i garantir la seguretat de tots els ciutadans, i reforça l’aposta del Govern per construir una policia dinàmica, preparada i professional. 
 
En la reunió del Consell de la Policia-Mossos d’Esquadra del passat 23 de novembre es va informar sobre l’oferta d’ocupació pública de places de les tres categories abans esmentades.
 
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena Albert Moreno secretari per a la Unió Europea
 
El Govern ha nomenat Albert Moreno Humet secretari per a la Unió Europea en substitució d’Anna Terron.
 
Nascut a Barcelona el març de 1954, Moreno és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma i diplomat en Relacions Internacionals per l’Institut d’Estudis Polítics de París.
 
Ha estat vocal de l’oficina dels Drets Humans al Ministeri d’Afers Exteriors, primer secretari de l’ambaixada d’Espanya a Angola a Luxemburg. Ha estat cap adjunt del Gabinet Tècnic de la Secretaria General de Política Exterior, conseller de la Representació Permanent d’Espanya davant la UE, ministre conseller a l’ambaixada d’Espanya a Andorra la Vella. També ha treballat com a subdirector general de l’Escola Diplomàtica, a Madrid, i subdirector general per a l’Orient Mitjà del Ministeri d’Afers Exteriors.
 
Des de l’any 2007 i fins avui ha treballat com a assessor en política internacional de la Presidència.
 
 
El Govern nomena Elisenda Giral directora general de la Inspecció de Treball de Catalunya
 
El Govern ha nomenat Elisenda Giral i Massana directora general de la Inspecció de Treball de Catalunya del Departament de Treball.
 
Nascuda a Barcelona el 1961, Giral és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. És inspectora de Treball i Seguretat social des de l’any 1985. Va desenvolupar la feina de cap del Gabinet del Governador Civil de Barcelona entre 1992 i 1996, any en que es va reincorporar a les seves tasques d’inspectora de treball i seguretat social a Barcelona. L’any 2004 va ser designada cap de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona.
 
Així mateix forma part del cos d’àrbitres del Tribunal Laboral de Catalunya, és membre de l’Observatori dels Drets de la Infància i membre del consell d’administració de l’Institut Català de la Salut.
 
Des de 2007 dirigia els Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined