L'Escola Joviat, l'Institut Joan Brossa i l'Institut Nicolau Copèrnic, guanyadors del concurs de projectes emprenedors d'FP a Catalunya

query_builder   30 gener 2014 12:58

event_note Nota de premsa

L'Escola Joviat, l'Institut Joan Brossa i l'Institut Nicolau Copèrnic, guanyadors del concurs de projectes emprenedors d'FP a Catalunya


  • L’objectiu de la Mostra és promocionar els millors treballs emprenedors realitzats per alumnes d’FP

 

  • En aquesta segona edició s’han presentat 43 projectes

 

 
Mostra FP 29.01.14
El Departament d’Ensenyament ha premiat els millors treballs de la segona Mostra de Formació Professional de projectes d’emprenedoria a Catalunya. Els tres instituts guardonats han estat: l’Escola Joviat de Manresa,  l’Institut Joan Brossa de Barcelona i l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa. Els guardons es van lliurar ahir al vespre en un acte que va tenir lloc al CosmoCaixa i que va comptar amb la presència, per part del Departament d’Ensenyament, del secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, i del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons.
 
En aquesta segona Mostra s’han presentat 43 projectes a concurs i els tres projectes guanyadors han presentat els següents treballs:
 
Belteasy, un cinturó-faixa per al canvi d’absorbents. A càrrec dels alumnes Miquel Àngel Esteban Ruiz, Jordi Carità i Arnau Fabregat de l’Escola Joviat de Manresa, i que han cursat el cicle formatiu de grau mitjà d’Emergències sanitàries.
 
Agile food, projecte que optimitza la distribució d’aquells productes alimentaris amb risc de ser eliminats a causa de la proximitat de la data de caducitat o altres dificultats en la seva comercialització. A càrrec dels alumnes Helena Aguilar i Manal El Abboudi de l’Institut Joan Brossa de Barcelona, i que han cursat el cicle formatiu de grau superior de Gestió comercial i màrqueting.
 
Inc ADF – Incendis, creació d’un servidor de base de dades que permeti que les unitats de vigilància de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) puguin localitzar focus del perill sobre el terreny. A càrrec dels alumnes Oscar Pérez, Sandra Rodríguez i Raúl Valle de l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, i que han cursat el cicle formatiu de grau superior d’Administració de sistemes informàtics en xarxa.
 
També han estat premiats l’Institut Sant Domènec Savio de Terrassa, l’Institut Lacetània de Manresa, l’Institut Jaume I de Salou, l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, l’EMAV de Barcelona, i el Col·legi Sagrat Cor de Sarrià de Barcelona, que han quedat en segona o tercera posició en alguna de les categories d’avaluació.
 
El concurs té l’objectiu de mostrar i promoure els millors projectes emprenedors realitzats per alumnes d’FP del darrer curs 2012-2013. Aquesta Mostra facilita la integració a les activitats que es duen a terme a Catalunya per al foment de l’emprenedoria.
 
Tots els projectes que han concursat en aquesta Mostra han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori. Els concursos d’àmbit local que han aportat projectes a la Mostra són: Idees Joves de Manresa, Premis Emprèn de Salou, La nit dels nous professionals de Terrassa, el II concurs d’emprenedoria a la FP de les comarques gironines, Premis als millors projectes d’emprenedoria a la FP de les terres de l’Ebre, els premis als millors projectes d’emprenedoria a la FP de Lleida, L’Hospitalet joves emprenedors i emprenedores, la 4ª Edició de Premis FPemprèn de Barcelona, el I Concurs d’iniciatives emprenedores de la FP de l’Alt Pirineu i Aran, i la Xarxa d’emprenedoria del Departament d’Ensenyament. 
 
 
30 de gener de 2014

1  

Imatges

Mostra FP 29.01.14 alta

Mostra FP 29.01.14 alta 4737

undefined
undefined
undefined
undefined