• Aquesta tarda la consellera d’Ensenyament n’ha signat els convenis corresponents, per implantar la modalitat dual a tres instituts de Tarragona i Valls
  • Després, ha pronunciat la conferència La Formació Professional dual: El paper de les Cambres, a la Cambra de Comerç de Tarragona

 

Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha signat aquesta tarda tres convenis per potenciar la formació professional dual a Tarragona en els sectors industrial, de fabricació mecànica i de perruqueria. Els acords corresponents s’han signat a la Cambra de Comerç de Tarragona amb l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona, amb Sinterizados Montblanch i amb el Gremi Provincial Artesà de Perruqueria i Bellesa de Tarragona. Després, la consellera Rigau ha pronunciat una conferència sobre l’FP dual també a la seu de la Cambra de Comerç.
 
A través del primer acord, signat amb l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona, l’Institut Pere Martell de Tarragona oferirà en la modalitat de formació dual els cicles formatius de grau superior de Prevenció de riscos professionals i el de Mecatrònica industrial, i els de grau mitjà de Manteniment electromecànic, el d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació, i el de Soldadura i caldereria. L’objectiu d’aquest conveni és formar professionals en el camp de la instal•lació i el manteniment industrials, i també millorar la qualificació professional del sector.
 
En relació al conveni signat amb Sinterizados Montblanch, permetrà implantar l’FP en modalitat dual a l’Institut Jaume Huguet de Valls, concretament en els cicles de grau superior de Disseny en fabricació mecànica i en el de Mecatrònica industrial. Amb l’acord es vol formar a  persones en el camp professional de la fabricació mecànica i millorar-ne la qualificació professional. També preveu el reconeixement acadèmic de l’experiència professional del personal treballador de Sinterizados Montblanch, així com de la formació organitzada per l’empresa.
 
El conveni signat amb el Gremi Provincial Artesà de Perruqueria i Bellesa de Tarragona, i de diverses empreses de perruqueria, preveu que l’Institut Cal·lípolis de Tarragona imparteixi en modalitat dual el grau superior d’Estilisme i direcció de perruqueria. Amb aquest acord també es busca formar persones en el camp professional d’aquests estudis, en aquest cas el sector de la imatge personal, i millorar-ne la qualificació professional.
 
 
Conferència a la Cambra de Comerç de Tarragona
 
La titular d’Ensenyament ha ofert aquesta tarda una presentació sobre la participació de l’empresa en l’FP dual davant els empresaris tarragonins. Concretament, la consellera d’Ensenyament ha pronunciat la conferència La Formació Professional dual: El paper de les Cambres. En aquest sentit, la consellera ha explicat que la Cambra de Comerç de Tarragona col·labora amb el Departament per promoure la formació professional dual entre els empresaris del territori.
 
Durant la seva presentació, Irene Rigau ha destacat la importància de la formació professional per al futur del país, que ha vist incrementada la oferta els darrers anys: “No hem retallat en oferta i malgrat les dificultats, no ens hem retallat les ambicions. La simbiosi entre centre, docent i empresa donarà qualitat”.
 
Rigau ha recordat que en el Pla de Govern l’objectiu és fer més atractiva l’FP, i ha afirmat que “a Tarragona donem una diversitat formativa en formació dual. Aquest curs hem arribat a percentatges equivalents als de França, amb un 40% de formació professional i un 60% de batxillerat”. En referència als convenis signats a Tarragona, ha assegurat que “posen en relació les dues “F”: la feina i la formació, que han esdevingut una obsessió  per al Govern. Per poder tenir feina hem de tenir una bona formació”.
 
 
30 de gener de 2014