·        El jurat internacional del 080 ha escollit la col·leccióREFLECTIONS”, com la millor de l’actual edició de la passarel·la catalana, per la creativitat, qualitat i projecció internacional de la proposta. La dissenyadora Georgina Vendrell ha rebut una Menció Especial.
 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació ha lliurat aquest reconeixement i ha destacat que enguany el 080 ha fet un punt d’inflexió, que “avui tenim  en el 080 un esdeveniment de caràcter internacional”.
 
·        Durant la setmana de la moda catalana, han passat prop de 42.000 persones, amb un increment del 40% respecte l’edició anterior.
 
 
El dissenyador Josep abril ha estat el guanyador del Premi 080 Barcelona Fashion per la seva col·lecció “ REFLECTIONS”. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat dels membres del jurat internacional del 080, ha lliurat aquest matí el guardó que distingeix la millor col•lecció d’aquesta tretzena edició de la passarel•la de moda catalana, i que està dotat amb 20.000 euros. La dissenyadora Georgina Vendrell ha rebut una Menció Especial per la seva col·lecció.
 
El conseller ha felicitat als guanyadors i ha destacat l’èxit d’aquest 080,  que enguany " ha fet un punt d’inflexió, pel caràcter creatiu dels emprenedors  i dissenyadors, per la  fortalesa i consolidació de les grans marques i col·leccions i per l’entorn que ha acollit aquesta nova cita de la moda”.  Puig ha ressaltat que “avui tenim en el 080  un esdeveniment de caràcter internacional “.
                                                                                                                        
El jurat internacional d’aquesta tretzena edició del 080 Barcelona Fashion, està integrat per l’assessora internacional per a Harvey Nichols Hong Kong a París  i presidenta del jurat, Song Pham; la consultora de moda de Holt Renfrew a Lambert and Associates, Victoria de la Fuente; l’estilista i redactora a El País Semanal i consultora de marques de moda, Anna Vallès Recasens; la directora de Moda de Standard Magazine i fundadora de Modaclic.com, Perrine Muller; i el director d’Idep Barcelona i fundador de la Plataforma d’Escoles de Moda de Barcelona Oscar Heredero.
 
              
El guanyador del 080: Josep Abril amb la col·lecció “ REFLECTIONS”                                    
 
El jurat internacional de 080 ha escollit la col·lecció “REFLECTIONS”, com la millor de l’actual edició de la passarel·la catalana, per la creativitat, qualitat i projecció internacional de la proposta.
 
El dissenyador català  ha presentat  per a la propera temporada un home urbà i elegant sense perdre el característic segell del creador. Les seves propostes més clàssiques les ha aplicat a vestits i abrics, mentre que les apostes més experimentals i arriscades han estat els monos-vestit o mono-peto de patró desestructurats. Justament amb el tradicional negre, Abril ha apostat fort, pels quadres –que superposa en jaqueta i camisa- en blau cel i gris gel, i pel blau marí que aplica a jerseis de llana tricotada i trenada.
 
Josep Abril, és un dissenyador que ha estat present en diverses edicions de la passarel·la catalana. Va crear la seva pròpia firma el 1996, i en la seva trajectòria destaca la direcció creativa de la col·lecció “Armand Basi One Home” des del 2007; el naixement de l’Abril Studio, estudi de creació de conceptes i de projectes de moda; el llançament de  la línia “Uniformed By”, d’uniformitat de disseny; o la seva vinculació al món de la docència, impartint classes i workshops a diverses escoles de disseny (IED, ESDi, Elisava i Felicidad Duce). 
 
Menció especial del jurat del 080 per a Georgina Vendrell
 
La col·lecció “DUALISM” de Georgina Vendrell  destaca per ser una proposta basada en els contrastos, la dualitat, en la unió de conceptes oposats, amb un resultat que transmet harmonia i equilibri. Barreja de materials i acabats. Hi són presents les llanes premsades, la pell sintètica, el neoprè i el punt circular, on predominen els negres, els grisos i els blaus.
 
 
080 Design Contest
  
Per quarta edició consecutiva el 080 Barcelona Fashion conjuntament amb les escoles de disseny de moda de Catalunya, ha organitza el 080 Design Contest que nodreix la passarel·la dels seus propis productes de marxandatge. En aquesta ocasió, s’ha seleccionat la proposta de Sabine Schwindling.
 
Nou rècord de participació al 080

A poques hores de finalitzar la passarel·la, la tretzena edició del 080 Barcelona Fashion ha assolit un nou rècord d’assistència: prop de 42.000 persones han passat pel certamen, entre assistents a les desfilades, mitjans de comunicació, bloggers, compradors i públic en general.
 
Pel que fa a la presència de mitjans de comunicació, s’han acreditat a la passarel·la més de 800 periodistes, més d’un centenar d’àmbit internacional.
 
En aquesta edició, la web del 080 Barcelona Fashion ha incrementat més del 43% les seves visites. Pel que fa als usuaris, cal destacar la procedència des dels Estats Units o Mèxic, i també de països més propers com Alemanya, Regne Unit i Països Baixos, entre altres.
 
La participació de les xarxes socials també ha obtingut increments molt significatius: mes de 22.000 seguidors al Facebook, amb més d’un 37%; i Instagram, que es consolida en el 080 Barcelona Fashion com la xarxa del sector de la moda, amb 6.681 seguidors i un augment del 70% respecte l’edició anterior.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup del Premi 080 Barcelona Fashion

Fotografia de grup del Premi 080 Barcelona Fashion
JPG | 1326