MOOC

La Generalitat aposta pels MOOC (cursos en línia oberts i massius)

query_builder   3 febrer 2014 08:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat aposta pels MOOC (cursos en línia oberts i massius)

  • En aquesta primera convocatòria, els beneficiaris han estat 14 projectes presentats per diferents universitats i la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili
Què són els MOOC?

Són cursos sense límits de places en línia, amb caràcter obert i gratuït, de manera que poden ser seguits per qualsevol estudiant des de qualsevol lloc del món; tenen una durada de 5 a 12 setmanes i atorguen un certificat a la seva finalització.
 
S'han implantat recentment, des de l'any 2012, però ràpidament n’ha crescut el nombre i han agafat gran fama ja que les universitats de més renom mundial n’ofereixen, com per exemple Harvard, Stanford, el Massachusetts Institute of Technology (MIT), i els ensenyaments i professors d'aquestes institucions ara són a l'abast de tothom.
 
Els MOOC es realitzen a través de plataformes específiques, de les quals actualment n’hi ha unes 30, tot i que la més coneguda és Coursera, on hi ha 214 cursos d'universitats com Princeton, Yale o Columbia i compta amb 2,4 milions d’estudiants. Altres plataformes són Udacity, Miríada X, EdX, UNIMOOC, Crypt4you o Aprendo.
 
Els MOOC a Catalunya

El fenomen dels MOOC està en auge entre les universitats més prestigioses del món. En aquesta línia, la Generalitat ha destinat 200.000 euros, mitjançant convocatòria de subvencions per a la creació o millora de MOOCs per part de les universitats catalanes i centres de recerca (curs 2013-2014).
 
En aquesta primera convocatòria, els beneficiaris han estat 14 projectes presentats per la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.
 
Els cursos finançats, cadascun dels quals ha rebut un import màxim de 16.000 euros, són de temàtiques diferents com farmacologia, anglès per docents, emprenedoria, tecnologia de computadors o transplantaments, entre altres.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined