El director d'Afers Religiosos visita a Tarragona l'oratori islàmic Ar-Risala

query_builder   3 febrer 2014 19:20

event_note Nota de premsa

El director d'Afers Religiosos visita a Tarragona l'oratori islàmic Ar-Risala

L’ha acompanyat l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells
El director d'Afers Religiosos visita a Tarragona l'oratori islàmic Ar-Risala
El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha mantingut aquest vespre a Tarragona juntament amb l’arquebisbe, Jaume Pujol, una primera trobada amb la Comunitat Islàmica Ar-Risala, que va obrir al carrer Cartagena el segon oratori islàmic de la ciutat després del que es troba al Polígon Entrevies.
 
Aquesta entitat, que agrupa ciutadans musulmans provinents majoritàriament del Marroc, destaca per haver organitzat repetidament activitats per afavorir la convivència de l’entorn veïnal.
 
Per a Vendrell, és prioritari afavorir la convivència i per tant la necessitat de conèixer els diferents col·lectius i fomentar la coneixença mútua. El director general d’Afers Religiosos ha assenyalat que “Catalunya compta amb una rica pluralitat de confessions religioses, una diversitat que cal fer visible”.
 
L’arquebisbe de Tarragona ha subratllat que “no només ens hem de conèixer sinó que ens hem d’estimar”. Per la seva banda, la representació islàmica ha posat en valor els ponts de diàleg per a la convivència i ha manifestat que per a ells avui és un dia històric.
 
L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, havia acceptat la proposta  del director general d’Afers Religiosos per fer una visita conjunta. Tots dos han estat rebuts per Abdelaziz Majdouj, president de l’entitat; Said El Motaki, secretari; i Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT).
 
Jaume Pujol Balcells és, des de fa 10 anys, l’arquebisbe de Tarragona, arxidiòcesi metropolitana i primada, que comporta alhora la presidència de la Conferència Episcopal Tarraconense, que integren els bisbes de la província eclesiàstica Tarraconense i els de la província eclesiàstica de Barcelona.
 
La Comunitat Islàmica Ar-Risala es va inscriure al registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia l’any 2007 i forma part de la Unió de les Comunitats Islàmiques de Catalunya, una de les federacions islàmiques més representatives del país.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined