El Govern aprova la delimitació de l'àmbit de planificació territorial del Penedès

El Govern aprova la delimitació de l'àmbit de planificació territorial del Penedès

query_builder   4 febrer 2014 15:27

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la delimitació de l'àmbit de planificació territorial del Penedès

 
  • Un total de vuit municipis de la comarca de l’Anoia han decidit continuar inclosos dins de l’àmbit de planificació de les Comarques Centrals
 
El Govern ha aprovat avui l’acord pel qual s’adscriuen a l’àmbit funcional de planificació territorial parcial de les Comarques Centrals determinats municipis de l’Anoia. Aquest acord és conseqüència de la creació de l’àmbit de planificació territorial del Penedès, establert per la Llei 23/2010, de 22 de juliol.
 
Segons aquesta Llei, l’àmbit del Penedès està integrat per les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, excepte els municipis d’aquesta comarca que manifestessin explícitament la seva voluntat de pertànyer a l’àmbit de les Comarques Centrals. Un decret aprovat posteriorment pel Govern va regular el procediment perquè els ajuntaments de l’Anoia s’hi poguessin pronunciar.
 
A més, l’adscripció a l’àmbit de planificació de les Comarques Centrals no es considerava automàtica, per simple comunicació per part del municipi, sinó que exigia que es garantís la continuïtat territorial dels àmbits afectats. És per aquest motiu que el Decret regulava tot un seguit de tràmits a superar pels municipis de l’Anoia per tal de concretar la seva adscripció, com ara que es fes mitjançant un acord del Ple municipal i que no es trenqués la continuïtat ni de l’àmbit territorial del Penedès ni de les Comarques Centrals.
 
Finalment, els municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana van manifestar la seva intenció de formar part de l’àmbit de les Comarques Centrals.
 
Atès que tots es troben a la part nord de la comarca, els seus termes municipals són contigus i no perjudiquen la continuïtat dels àmbits ni del Penedès ni de les Comarques Centrals, la seva adscripció es va acceptar.
 
Una vegada aprovat l’àmbit de planificació territorial del Penedès pel Consell Executiu, s’acordarà la formulació del Pla territorial parcial corresponent.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined