Una Imatge de la jornada
Una Imatge de la jornada
“Protegir i educar: L’escola en xarxa” és una jornada sobre la protecció de dades i la seguretat a internet entre els menors d’edat que s’ha celebrat aquest matí a l’Auditori Josep Irla. Més de 150 docents, que formen part d’equips directius de centres de primària i de secundària de les comarques gironines, han participat en aquesta sessió, que està organitzada pel Departament d’Ensenyament i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
 
La jornada vol promoure la reflexió i, sobretot, oferir recursos a la comunitat educativa sobre la protecció de les dades i la seguretat a la xarxa. L’objectiu és sensibilitzar els docents sobre nous aspectes a tenir en compte en els centres derivats dels entorns digitals en què es mouen els alumnes.
 
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, ha destacat en la inauguració que, respecte a les possibilitats d’accés a la informació a través de les TIC, “hi ha dos elements que han d’ocupar i preocupar els centres: que ajudin l’alumnat a aprendre millor i que l’ajudin a ser millors persones i millors ciutadans”. Durant el matí s’han celebrat dues taules rodones amb experts del Departament d’Ensenyament, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, del Centre de Seguretat de la Informació (CESICAT) i dels Mossos d’Esquadra. La primera ha tractat sobre els hàbits, el civisme i la identitat digital, i la segona, sobre els drets i obligacions dels centres en matèria de protecció de dades i seguretat a internet.
 
En la sessió s’ha fet especial èmfasis en què la identitat digital es configura a través dels perfils que gestiona el propi alumne, la participació en espais digitals diversos, ja siguin blocs, xarxes socials, vídeos o fotos i també a través de la difusió que altres persones poden fer de la nostra identitat. Tota la documentació derivada de la Jornada s’anirà penjant en el bloc
http://blocs.xtec.cat/joves_privacitat/

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de la jornada

Una imatge de la jornada
JPG | 1209

Albert Bayot i Ramon Miralles, coordinador d'Auditoria i Seguretat de la Informació de l'APdICAT

Albert Bayot i Ramon Miralles, coordinador d'Auditoria i Seguretat de la Informació de l'APdICAT
JPG | 963