• El conseller de la Presidència lamenta que no hi hagi un “diagnòstic compartit” sobre les relacions entre Catalunya i l’estat espanyol
  • Homs  inaugura a  Madrid l’exposició “1714. Memòria gràfica d’una guerra”
Exposició 1714 a Madrid

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha posat en valor avui a Madrid que el debat sobre el futur de Catalunya s’estigui desenvolupant “en el terreny democràtic i pacífic, dins d’un marc de convivència”.  El conseller Homs ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l’exposició “1714. Memòria gràfica d’una guerra” al Centre Cultural Blanquerna, seu cultural de la Delegació del Govern. La temàtica d’aquesta mostra cultural ha servit a Homs per contraposar “el fum de violència” de les imatges del 1714 exposades amb “l’actual debat apassionadament viu, però democràtic i pacífic”.


“Sense diagnòstic compartit és impossible trobar sortida”


Durant la seva intervenció, el conseller Homs ha lamentat “la manca d’acord en el diagnòstic” a Espanya davant nombrosos aspectes com les relacions entre Catalunya i Espanya, la crisi econòmica o el futur de l’estat del benestar. En paraules del conseller Homs “a vegades tens la impressió que no és que no hi hagi acord en les propostes que se suggereixen o que aproven els parlaments, sinó que ni tan sols hi ha acord sobre el diagnòstic  del que ens passa”. En aquesta línia, el conseller ha assegurat que “tampoc hi ha diagnòstic sobre la relació entre Catalunya i l’estat espanyol, particularment amb les institucions de l’estat” i ha afegit que “sense un diagnòstic compartit és impossible trobar sortida a les coses”.


Per aquest motiu, el conseller de la Presidència ha presentat l’exposició “1714. Memòria gràfica d’una guerra” com a un mitjà per intentar “encertar el diagnòstic a l’hora de fer qualsevol plantejament”. La mostra forma part de les activitats organitzades amb motiu de la commemoració del Tricentenari. L’exposició consta de prop de vuitanta reproduccions de gravats pertanyents a diversos col•leccionistes i arxius europeus. A través d’aquestes obres fa un recorregut pels principals fets de la guerra de Successió a Catalunya. L’exposició, de caràcter itinerant, està dividida en deu àmbits i ofereix diverses lectures tot fent una mirada al món de l’art i la cartografia del set-cents.