•  Es tracta d’una iniciativa del Centre Internet Segura adreçada als menors i als seus pares i educadors amb la qual es vol posar èmfasi en sis temàtiques sensibles en l’àmbit de la seguretat a la xarxa
     
  •  La diada també s’aprofitarà per donar a conèixer les activitats que es duen a terme des del Centre Internet Segura, com ara les xerrades a les escoles i els recursos que s’ofereixen des de la seva web internetsegura.cat
 
 
Coincidint amb la celebració internacional del Dia de la Internet Segura, el Centre Internet Segura, adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, donarà el tret de sortida demà, dia 11 de febrer, a la campanya “esTIC Segur@!”, que es desenvoluparà fins a finals d’any al portal web internetsegura.cat. D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya se suma, com ja és habitual, a la celebració del Dia de la Internet Segura (Safer Internet Day) impulsada des de la Unió Europea en el marc del programa Safer Internet Programme-Insafe, gestionat a Catalunya pel Centre Internet Segura.
 
“esTIC Segur@!” és una campanya adreçada als menors i als seus pares, mares i educadors, amb la qual es vol focalitzar l’atenció en sis temàtiques concretes relacionades amb la seguretat a la xarxa. A través de la web internetsegura.cat, i mitjançant diferents materials de difusió com ara articles, vídeos, guies amb consells i recomanacions, jocs, pòsters, imatges o infografies, es tractaran els temes següents: telefonia mòbil i seguretat (febrer i març); ciberassetjament (abril i maig); la protecció de la informació (juny i juliol); la seguretat a les xarxes socials (agost i setembre); l’enginyeria social (octubre); i compra segur, el comerç electrònic (novembre i desembre).
 
Aquestes temàtiques s’han definit en funció de les necessitats identificades en cursos i tallers realitzats a escoles, els dubtes rebuts i els informes de tendència de la seguretat TIC, i s’han programat atenent els esdeveniments que es produeixen en l’entorn tecnològic del país (per exemple, el mes de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress, se centrarà en la seguretat de la telefonia mòbil). Els continguts es difondran també mitjançant un butlletí electrònic mensual que aglutinarà una mostra dels materials principals de la temàtica tractada.
 
La celebració del Dia de la Internet Segura també s’aprofitarà per donar a conèixer les activitats que es duen a terme des del Centre Internet Segura, com ara les xerrades a les escoles i els recursos que s’ofereixen des de la seva web internetsegura.cat, que van des d'una línia d'ajuda directa (helpline), professional i gratuïta on els menors poden denunciar situacions d’abús o fer consultes, fins a recomanacions sobre l'ús segur de les diferents eines, guies i informació legal.
 
Sobre el Safer Internet Day
 
El Dia de la Internet Segura se celebra el segon dimarts de febrer de cada any. Aquesta data la va proposar la UE enmarcada en el programa Internet més Segura (Safer Internet Programme-Insafe), però ha estat assumida per molts països d’arreu del món, que aprofiten aquesta efemèride per reflexionar i prendre consciència de la necessitat d’una Internet més segura, especialment per al col·lectiu de joves i infants.
 
Cada any, la UE proposa un lema i un vídeo que reflexiona sobre algun aspecte de la seguretat dels menors a la xarxa. Enguany, el lema és “Fem plegats una Internet millor”, i el vídeo convida als infants i joves a reportar els abusos a la xarxa. Per la seva banda, la comissària europea de la Societat de la Informació i els Mitjans de Comunicació, Neelie Kroes, també ha fet, com cada any, un videomissatge amb motiu del Dia de la Internet Segura.