El Departament de Cultura elabora un argumentari amb 10 raons per utilitzar el català al món digital

query_builder   11 febrer 2014 08:55

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura elabora un argumentari amb 10 raons per utilitzar el català al món digital

El Departament de Cultura ha elaborat la publicació 10 raons perquè els productes digitals parlin català, adreçada a les empreses del món digital, en què proposa deu arguments sòlids pels quals el català pot esdevenir una oportunitat de negoci i incrementar el potencial de captació de clients.
 
La publicació, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística, presenta de manera molt gràfica els motius que fan del català una bona opció per a les empreses, no tan sols del sector més especialitzat de l’àmbit digital, sinó també de la resta de sectors de producció de béns i serveis.
 
Les 10 raons que proposa la publicació són:
 
Raó 1: Perquè hi ha un mercat de 10 milions de persones que parlen català. El català és la 9a llengua de la Unió Europea.
 
Raó 2: Perquè les marques digitals globals aposten pel català per atraure usuaris, com ara Google, Microsoft o Apple.
 
Raó 3: Perquè el català és la 8a llengua del món en penetració d’Internet, i està per davant del francès, l’italià, l’alemany i el castellà. L’índex de penetració és el nombre d’usuaris de la xarxa dividit per la població total del país.
 
Raó 4: Perquè el català és una de les llengües del món amb més continguts a Internet. De les 6.900 llengües del món, el català és la 19ª en nombre de pàgines web per parlant.
 
Raó 5: Perquè els webs més visitats a Catalunya són en català, i dels 10 webs més visitats al món, 6 tenen versió en català.
 
Raó 6: Perquè el català és una de les primeres llengües de Wikipedia. Ocupa la 17a posició en nombre d’articles i la primera en nombre d’articles de qualitat.
 
Raó 7: Perquè les xarxes socials més usades creuen en el valor del català. Per exemple, el català és la 19a llengua més usada a Twitter i la 8a llengua més utilitzada als blogs.
 
Raó 8: Perquè el català disposa de domini propi a Internet. El domini .CAT és el primer domini del món que representa una llengua i una cultura, i el nombre de registres no para de créixer.
 
Raó 9: Perquè els principals sistemes operatius tenen versió en català (Windows, iOS, Android, OS X, Lion o Blackberry).
 
Raó 10: Perquè el català es troba entre les primeres llengües d’Europa en traducció automàtica, i se situa al nivell de llengües com l’alemany, el neerlandès, l’hongarès, l’italià, el polonès i el romanès.
 
  
La publicació 10 raons perquè els productes digitals parlin català es va presentar a la taula rodona “El català, espai digital”, que es va celebrar el 30 de gener a Girona com a cloenda de l’exposició “El català, llengua d’Europa”, i en què es va remarcar la importància de la llengua catalana en el món digital.
 
El món digital ha estat un territori d’oportunitats per al català, com demostra el bon posicionament de la llengua a Internet, en el món de les xarxes socials, els blogs o la Viquipèdia. El català té el repte d'incrementar l’oferta i el consum de productes digitals en correspondència amb les dimensions demogràfiques de la llengua.
 
Les 10 raons, que s’han editat en català i anglès, són una actuació que forma part de l’Agenda Català, llengua digital, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística amb l’objectiu d’augmentar l’oferta i el consum de productes digitals que incorporin la llengua pròpia de Catalunya.
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined