L'Agència de Residus presenta sis candidats al V Premi Europeu de la Prevenció de Residus

query_builder   11 febrer 2014 10:10

event_note Nota de premsa

L'Agència de Residus presenta sis candidats al V Premi Europeu de la Prevenció de Residus

 • En el premi hi participen les activitats organitzades durant la cinquena Setmana Europea de la Prevenció de Residus
 
 
 
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha triat sis candidats catalans al V Premi Europeu de la Prevenció de Residus. Aquest guardó distingeix aquelles iniciatives realitzades en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar el passat mes de novembre en 19 regions, amb la participació de 35 organitzadors i amb 12.600 activitats realitzades arreu d’Europa. El veredicte del jurat del Premi, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic a Roma el dia 22 de maig.
 
Els candidats presentats per l’ARC en les diferents categories són:
 
 • Ciutadans: Javier Ruiz Rojas per la iniciativa personal «Caçador de Trastets», que promou habitualment la neteja d’espais naturals fent consciència de la necessitat de reduir la generació de residus i evitar conductes incíviques.
 • Administracions: l’Ajuntament de Barcelona amb la participació del Consell de la Joventut de Barcelona, per l’acció «Evidència dels Residus» una caracterització pública dels residus del contenidor de rebuig per sensibilitzar joves de 10 a 14 anys sobre la quantitat de residus mal ubicats els quals s’haurien pogut evitar, reutilitzar o reciclar correctament.
 • Associacions: l’Associació Tapurna pel projecte « Infintiloop » la creació d’un embolcall de regals fet de retalls de roba, totalment reutilitzable, que conté un codi QR per fer un seguiment de la seva traçabilitat i estalvis associats al seu ús.
 • Institucions escolars: la Xarxa Escoles per la Sostenibilitat de Vic de l’Ajuntament de Vic per la celebració del « IV Mercat d’intercanvi de joguines » per promoure la cultura de la reutilització entre 400 nens i nenes de cicle mitjà de 9 escoles de Vic.
 • Empresa: Arts Gràfiques Orient pel «Projecte Escola Impremta» gracies al qual ha establert una via permanent per reutilitzar els excedents de producció de l’empresa per esdevenir recursos materials per a una xarxa de 20 escoles públiques.
 • Altres: l’Ajuntament de la Bisbal, la Fundació Prevenció de Residus i Consum i el Consorci de les Gavarres per l’acció «Desembruta el Riu Daró», que promou la neteja d’un espai natural posant el punt innovador amb l’aplicació mòbil per localitzar i denunciar els abocaments incontrolats al territori.
 
Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 22 al 30 de novembre, i el dia temàtic estarà relacionat amb prevenció del malbaratament alimentari. Més informació a www.arc.cat/setmanaprevencio.
 
 
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l’any 2008, coordinada per l’ARC sota el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Totes les activitats van adreçades a:
 
 • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
 • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
 • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
 • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
 
Podeu consultar els vídeos de les activitats catalanes al canal youtube de Residuscat, de l’Agència de Residus de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 44