La Generalitat crea els Premis del Consell Català de Formació Professional

query_builder   11 febrer 2014 15:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat crea els Premis del Consell Català de Formació Professional

 

  • Aquest guardons anuals, de caràcter honorífic, reconeixeran aquelles persones del món de l’FP que hagin tingut actuacions destacades al llarg de la seva trajectòria individual
  • La convocatòria de 2014 comptarà amb un màxim de sis guardons, que seran atorgats per un jurat format pel president i els membres de la comissió permanent del Consell

 

La Generalitat de Catalunya ha aprovat la creació dels Premis del Consell Català de Formació Professional, convocant-ne enguany la primera edició. Aquests guardons, amb caràcter honorífic, volen reconèixer trajectòries individuals especialment destacades i meritòries desenvolupades en el conjunt de la Formació Professional, inicial del sistema educatiu i de la formació per a l’ocupació de l’àmbit laboral, a Catalunya.
 
En concret, el Consell premiarà la tasca professional continuada de determinades persones, a títol individual, en àmbits com, entre d’altres: la pedagogia, la gestió, l’assessorament, la qualitat, l’adequació a les necessitats del mercat laboral, el desenvolupament de materials didàctics, l’avaluació i la innovació. Els premiats, un màxim de sis per a la convocatòria de 2014, rebran un diploma nominatiu i un guardó acreditatiu, que es lliuraran públicament.
 
El període per a proposar candidats finalitzarà el proper 12 de març, i ho poden fer ens locals, institucions, entitats o organismes amb personalitat jurídica pròpia i amb seu a Catalunya. El jurat que valorarà les candidatures el conformaran els membres de la comissió permanent del Consell Català de Formació Professional.
 
Creat l’any 1999, el Consell Català de Formació Professional és l’òrgan de consulta i assessorament en matèria d’FP, amb caràcter no vinculant, del Govern de la Generalitat, amb la participació de les organitzacions empresarials, sindicals i entitats públiques implicades. Vinculat als departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació, aquest òrgan és complementari del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya. Actualment el seu president és Xavier Casares, per delegació dels consellers d’Empresa i Ocupació i d’Ensenyament.