·        Francesc Torralba, director de la càtedra Ethos d’ètica aplicada de l’URL, presidirà el Comitè d’Ètica de la Policia de Catalunya.
 
·        El Comitè d’Ètica està integrat per deu membres, cinc formen part de l’àmbit acadèmic o professional amb experiència en disciplines del coneixement com el dret, la sociologia i l’ètica. Els altres cinc són representants de l’àmbit de la seguretat i la policia.
 
·        El primer encàrrec que rebrà el Comitè d’Ètica per part del conseller d’Interior serà la redacció del Codi ètic de la Policia de Catalunya.
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha nomenat els deu membres del Comitè d’Ètica de la Policia de Catalunya, que hauran d’elaborar el Codi d’Ètica de la Policia.
 
El Comitè estarà presidit pel professor Francesc Torralba, director de la càtedra Ethos d’ètica aplicada de la Universitat Ramon Llull (URL), i en formaran part Martín Rodríguez Sol, fiscal de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Victoria Camps, catedràtica emèrita de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Esther Giménez-Salinas, catedràtica de dret penal i criminologia de la Facultat de Dret a l’URL, i Àngel Castiñeira, professor titular del Departament de Ciències Socials d’ESADE.
 
Com a representants de l’àmbit de la seguretat i la policia, formaran part del Comitè la comissària Cristina Manresa, cap de la Regió Policial Metropolitana Sud; l’intendent Josep Lluís Rossell, cap de la Regió Policial Ponent; l’inspector Jordi Dalmau; Jordi Dalmases Permanyer, cap de la Policia Local d’Igualada, i Lluís López i García, cap de la Policia Local de Vilassar de Mar.
 
El Departament d’Interior aposta per un Comitè plural integrat per persones amb una acreditada trajectòria professional en els camps respectius, que neix per ser un òrgan eminentment assessor i consultiu. L’objectiu del Comitè és contribuir d’una manera eficaç a fer una reflexió ètica sobre els problemes que afecten la pràctica policial. L’ens també col·laborarà amb els organismes competents en matèria de formació i recerca policials relacionats amb la seguretat. El Comitè d’Ètica rebrà com a primer encàrrec per part del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, la redacció del Codi d’ètica de la Policia de Catalunya.
 
El mandat del Comitè d’Ètica de la Policia es renovarà cada 4 anys.
 
Membres del Comitè d'Ètica de la Policia
 
Francesc Torralba Roselló
Nascut a Barcelona l’any 1967. És doctor en filosofia i teologia. Actualment és director de la càtedra Ethos d’ètica aplicada i professor d’història de la filosofia contemporània i d’antropologia filosòfica a l’URL. També és director del Ramon Llull Journal of Applied Ethics. Ha publicat més de setanta llibres i al llarg de la seva trajectòria professional ha rebut diversos premis d’assaig en llengua catalana. Publica en diverses revistes especialitzades i fa conferències arreu del món.
 
Martín Rodríguez Sol
Nascut a Palma de Mallorca l’any 1956. Ha estat fiscal superior de Catalunya (2012-2013), fiscal en cap de la Fiscalia Provincial de Barcelona (2008-2012) i fiscal en cap de la Fiscalia Provincial de Lleida (1995-2005). Al llarg de la seva trajectòria professional, ha rebut diverses distincions, entre elles, el Premi de Justícia de la Generalitat de Catalunya (2013).
 
Victoria Camps
Nascuda a Barcelona l’any 1941. Catedràtica emèrita de filosofia moral i política de l’UAB. Actualment és presidenta de la Fundació Víctor Grifols i Lucas, i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. Ha estat presidenta del Comité de Bioética de España. Ha publicat diversos llibres sobre ètica, filosofia política, bioètica i educació. Ha estat reconeguda amb diversos premis i al 2008 va rebre el Premi Internacional Menéndez Pelayo.
 
Esther Giménez-Salinas
Nascuda a Barcelona l’any 1949. Catedràtica de dret penal i criminologia de la Facultat de Dret d’ESADE i exrectora de la Universitat Ramon Llull (2002-2012). Ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial (1996-2001) i directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (1983-1993), entre d’altres. En l’àmbit internacional, destaca el seu paper com a membre del Comitè Científic de Política Criminal del Consell d’Europa (1993-1997). Actualment és membre del Board de l’European University Association.
 
Ángel Castiñeira Fernández
Nascut a Muros (A Coruña) l’any 1958. Doctor en filosofia i ciències de l’educació de la Universitat de Barcelona (UB). Professor titular del Departament de Ciències Socials d’ESADE – Universitat Ramon Llull i director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica. En la seva trajectòria acadèmica, Castiñeira s’ha especialitzat en filosofia social i política, pensament geopolític i ètica aplicada.
 
Cristina Manresa
Nascuda a Barcelona l’any 1968. Llicenciada en història de l’art i diplomada en criminologia per l’UB. Formació en lideratge per a directius d’ESADE. Va ingressar a la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG-ME) l’any 1991, quarta promoció, i actualment és
cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, lloc que ocupa des de l’any 2010. Entre les seves ponències, destaca la conferència “Dones i cossos de seguretat”  a la Universitat d’Estiu de les Dones (2012), i les jornades sobre “El lideratge en el comandament de les dones a la policia” a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el maig del 2012.
 
Jordi Dalmau
Nascut a Barcelona l’any 1967. Llicenciat en dret per la Universitat Oberta de Catalunya i inspector del cos de Mossos d’Esquadra des del 2006. Va ingressar a la PG-ME l’any 1992. Ha estat cap de comissaria de districte a Tàrrega, sotscap de l’Àrea Bàsica Policial Segrià, cap de l’ABP de la Noguera i actualment és el  secretari general del Sindicat de Comandaments del CME.
 
Josep Lluís Rossell
Nascut a Arenys de Munt l’any 1962. Enginyer tècnic agrònom per la Universitat Politècnica de Barcelona. Des del 2012 exerceix la responsabilitat de cap de la Regió Policial Ponent, i entre les seves distincions destaca la medalla de bronze al mèrit policial. Ha estat cap d’instructors de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (2008-2012) i cap de l’Àrea de Selecció i Seguiment del cos de Mossos d’Esquadra (1996-1998), dedicada a les proves de selecció dels aspirants a la Policia de Catalunya. Entre les seves ponències, destaca “La formació policial en defensa dels drets humans” i diverses experiències formatives sobre altres models policials realitzades a la Gendarmerie Royale du Canada i a la Police Nacional de France.
 
Jordi Dalmases Permanyer
Nascut a Barcelona l’any 1965. Cap de la Policia Local d’Igualada. És vocal de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, i president del Grup de Treball GT12 de directrius tècniques i reglamentació de mitjans tècnics a les policies de trànsit. Al llarg de la seva trajectòria, ha participat en nombrosos cursos, conferències i jornades.
 
Lluís López García
25 anys com a membre del cos de la Policia Local de Vilassar (Maresme). Des de fa 10 anys Cap de la Policia Local de la mateixa corporació. Representant de l’Associació Catalana de Municipis com a membre del Consell de Seguretat del Departament d’Interior i professor de d’Institut de Seguretat Pública de Catalunya  al mòdul de pràctiques policials. Ha exercit com a formador mitjançant la Diputació de Barcelona en diversos  cursos de temes de Seguretat,  Deontologia policial aplicada   i Transit.  És vocal de l’Associació de Caps i Comandaments de la policia local del Maresme. Ha fet diversos cursos d’extensió Universitària a la Universitat de Barcelona en matèria Penal i Policial . Grau en Dret en fase de finalització (Universitat Oberta de Catalunya). Formació de caire policial mitjançant l’ISPC. Assistència a diversos congressos nacionals i Internacionals d’interès Policial.