• El portaveu del Govern ha recordat al Parlament que “les condicions del conveni extingit son vigents en aquests moments”
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat avui que el Govern “ha posat, posa i posarà totes les eines possibles per al bon desenllaç” de la negociació del conveni col·lectiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). “Farem el possible perquè arribi a bon port”, ha subratllat.
 
En una resposta parlamentària durant la sessió de control al Govern, el portaveu del Govern ha recordat que “les condicions del conveni extingit son vigents en aquests moments” i que com a Govern, “tenim el desig i la convicció” que la negociació es podrà reprendre a partir del dia 20 de febrer, tal com està previst.
 
En aquest sentit, Francesc Homs ha reiterat que el Govern vol una Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals “independent”, i de fet així ho demostra el Projecte de llei per a la transparència i sostenibilitat del sector de la comunicació aprovada ahir pel Consell Executiu i que inclou reforçar els mitjans de comunicació públics impulsant la seva independència, la seva simplificació administrativa i la posada en marxa de mecanismes de transparència que millorin la seva gestió i competitivitat.
 
El conseller ha reiterat que “com a Govern procurarem complir els mandats del Parlament sobre el contracte programa” i tirar endavant els mecanismes necessaris per a “l’estabilitat financera” del model de la CCMA, que està “molt lluny del que hi ha a altres latituds amb models de televisions públiques que no compartim de cap de les maneres”.