• Es tracta d’un projecte conjunt amb l’orquestra de cambra professional Mahler Chamber Orchestra

 

  • L’intercanvi inclou una gira de concerts amb joves músics de diferents nacionalitats per Alemanya que finalitza el proper 16 de febrer
 
Nou músics catalans, membres de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), participen en el projecte pedagògic de l’Acadèmia de l’orquestra de cambra professional Mahler Chamber Orchestra (MCO). El projecte suposa una oportunitat única d’intercanvi internacional i una experiència d’alta qualitat orquestral per als joves que en formen part. L’objectiu final de l’intercanvi, a més de conèixer i participar del funcionament d’una orquestra professional d’alt nivell, és dur a terme una gira de concerts per Alemanya que finalitza el diumenge 16 de febrer.
 
El projecte va començar el passat 8 de febrer i els nou músics de la JONC, juntament amb altres joves d’Anglaterra, Alemanya, Noruega i Austràlia, han participat durant una setmana en classes i assajos conjunts amb els membres de la MCO per a preparar un programa simfònic per interpretar-lo a la gira per Alemanya que estan duent a terme aquests dies. Enguany s’han treballat obres dels compositors Stravinsky, Messiaen, Debussy i Eötvös, tot sota la direcció del propi Eötvös.
 
Els nou músics que participen en l’intercanvi han estat seleccionats d’entre una seixantena de membres de l’orquestra catalana que es van presentar al procés d’audicions que va tenir lloc el mes de setembre a Barcelona. Els seleccionats són quatre intèrprets de violí, dos de violoncel, un de fagot, un de trompa i un de trombó.
 
Aquest projecte pedagògic és fruit del marc de col·laboració que mantenen ambdues orquestres des de fa tres anys, que permet a la JONC disposar de la participació de professors de la MCO en les seves trobades i fer audicions per a optar a l’Acadèmia de la MCO.
 
 
13 de febrer de 2014