• La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha visitat avui  les escoles Sant Roc i Morro d’Olot

 

Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquest matí que “la programació ha de garantir un lloc a cada alumne i els recursos s'han programat d'acord amb les necessitats perquè la oferta doni resposta a la proposta educativa”. Rigau ha fet aquestes declaracions en referència a la preinscripció escolar 2014-2015, que s’obrirà el proper mes de març.
 
La consellera ha recordat que “a Catalunya tenim una situació demogràfica que se'ns està aprimant la base per l'educació infantil a nivell escolar, se'ns amplia la primària i ens creix molt a la secundària. Per tant, tenim pràcticament 3.500 alumnes menys previstos per P3, i és lògic que algunes línies deixaran de funcionar perquè no hi haurà alumnes. En canvi, s'ampliaran línies a la primària i moltes més a la postobligatòria i a la secundaria, perquè el creixement va cap a dalt”.
 
De totes maneres, Irene Rigau ha insistit que el treball de planificació s’està fent de forma conjunta amb els ajuntaments, i que les dades finals no se sabran fins les properes setmanes, quan s’hagi tancat amb els municipis l’oferta definitiva: “El que estem fent és procurar agrupar i reunir bé els alumnes, atendre'ls bé, baixar una mica les ratios, i programar un futur ús dels equipaments per utilitzar els recursos”.
 
La titular d’Ensenyament ha visitat avui l’escola Sant Roc i l’escola Morro de la població d’Olot, i posteriorment ha visitat a les instal·lacions del centre educatiu Morrot. Respecte els centres del municipi, Rigau ha destacat que “que estem en una escola d'aquelles que voldríem que n'hi hagués una a cada poble i a cada barri del país”.
 
La consellera ha afegit que “és una escola on es respira pedagogia a cada cantonada, educació i servei, amb un alumnat molt ben atès, i unes dificultats inicials que es tradueixen en oportunitats pels alumnes. Per tant, és molt satisfactori veure com l'optimisme i la força s'imposen davant de les dificultats en què estem vivint”.
 
La consellera Rigau també ha anunciat que properament es presentaran a Olot projectes relacionats amb algunes escoles del municipi, amb l’objectiu de consolidar-les  i fer-les més atractives.
 
 
14 de febrer de 2014
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 677