Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 14 al 16 de febrer

query_builder   16 febrer 2014 20:04

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 14 al 16 de febrer

 
Fins a les 20.00 h d’avui diumenge s’ha registrat un accident mortal de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya
 
Durant el cap de setmana, també s’ha registrat un accident amb 8 ferits el diumenge al matí i un altre accident amb 9 ferits divendres a la tarda
 
En relació amb la mobilitat, el divendres a la tarda va ser especialment complicat per accidents i incidències diverses amb cues importants sobretot a l’AP-7, la C-58 i les Rondes de Barcelona
  
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’ha registrat un accident mortal de trànsit amb una persona morta a la xarxa viària interurbana de Catalunya, des de les 15.00 h de divendres 14 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 16 de febrer.
 
L’accident va tenir lloc ahir dissabte, cap a les 14.28 h. Els Mossos d’Esquadra van rebre avís d’una sortida de via d’una motocicleta amb posterior xoc contra la tanca de seguretat al punt quilomètric 35 de la C-55 a Manresa (Bages). El conductor i únic ocupant del vehicle de dues rodes va morir. La víctima, Julián G.G, tenia 31 anys, i era veí de Sant Joan de Vilatorrada. A la via hi va haver restriccions fins a les 17.13 h malgrat que es van fer desviaments.
 
Pel que fa a la mobilitat i altres incidències rellevants, aquest diumenge a la tarda d’operació retorn de cap de setmana la situació ha estat complicada sobretot a l’Eix de Llobregat o C-16. Aquesta via ha registrat problemes abans d’arribar al Túnel del Cadí i, sobretot, passat aquest, amb 14km de congestió des d’abans de Bagà fins a Cercs en sentit Berga/Barcelona. A hores d’ara, part d’aquestes complicacions es mantenen. A més, a estones, hi ha hagut i encara hi ha talls intermitents a la C-16 per accedir al Túnel del Cadí en sentit Barcelona, perquè s’està regulant el trànsit per motius de seguretat, per evitar que es formin retencions a l’interior del túnel. 
 
A més, es dóna la circumstància que aquest matí la C-16 també ha concentrat retencions importants a conseqüència d’un accident que s’ha registrat a les 11.41 h al punt quilomètric 111,5 a Guardiola de Berguedà en sentit Barcelona i que ha provocat restriccions de trànsit fins a les 13.10 h. L’accident ha estat entre 3 turismes i, a conseqüència de la col·lisió, 8 persones han resultat ferides de diversa consideració, d’entre les quals 1 es trobava greu i l’han traslladat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell i 7 més es trobaven ferides menys greus i les han traslladat a l’hospital Sant Bernabé de Berga. Entre 11.41 i 14.35 h hi ha hagut problemes de trànsit, arribant-se als 11km de congestió des de passat el Túnel del Cadí fins a Guardiola de Berguedà en sentit Berga i als 3km d’aturades a Guardiola de Berguedà en sentit Puigcerdà.
 
A conseqüència d’aquest accident, entre 12.55 i 14.09 h també s’ha tallat l’accés de la C-16 al Túnel del Cadí en sentit Barcelona per motius de seguretat. Això ha provocat aturades també en aquest tram.
 
Altres afectacions viàries destacades al llarg d’aquest diumenge:
 
-       C-55: tallada a Sant Vicenç de Castellet en els dos sentits durant uns minuts a conseqüència d’una manifestació;
-       C-14: tallada a Organyà en tots dos sentits durant uns minuts a conseqüència d’unes esllavissades. A més també s’ha donat pas alternatiu a Vilaverd per un turisme bolcat amb ferits lleus;
-       C-38: tallada a Sant Joan de les Abadesses per una sortida de via d’un turisme sense ferits;
-       A-2: 6km de retenció entre Pallejà i Sant Vicenç dels Horts en sentit Barcelona.
 
 
Quant a dissabte, la situació va ser molt tranquil·la al llarg del matí. En canvi, a la tarda, algunes incidències van complicar la circulació. Entre elles:
 
-       C-55: tallada a Manresa en sentit Abrera (amb desviaments per Sant Joan de Vilatorrada) i després pas alternatiu per l’accident mortal del motorista;
-       N-240: pas alternatiu a l’altura de Garidells per una col·lisió entre 1 furgoneta i 3 turismes amb 1 ferit lleu (hospital Joan XXIII).
 
També cal destacar que, a partir de les 18.20 i fins a les 20.15 h aproximadament de dissabte, es van registrar algunes cues d’entrada a Barcelona a la B-23 a Sant Just Desvern (3km); a l’A-2 a Pallejà (2km) i a Sant Vicenç dels Horts (1km); a la C-58 a Montcada i Reixac (2km); i a la Pota nord o B-20 a Santa Coloma de Gramenet (1km).
 
Per millorar la situació en el cas de la C-58, entre 19.00 i 21.00 h aproximadament, es van obrir els carrils del bus-VAO d’entrada a Barcelona per a tot tipus de vehicles excepte camions de 7,5 tones o més.
 
Pel que fa al dissabte, també cal esmentar que, a les 08.12 h es va establir la mesura de la C-58 entre Viladecavalls i Vacarisses d’anul·lar els carrils ràpids d’avançament per tal de minimitzar la possibilitat d’accident en cas de meteorologia adversa. Aquesta mesura encara es manté avui diumenge.
 
Finalment, divendres a la tarda, la situació va ser molt complicada arran de diversos accidents i incidències de trànsit. D’entre totes, destaquem les següents:
 
-       Enllaç de l’AP-7 amb l’AP-2: a les 15.44 h hi va haver una col·lisió entre 1 camió i 6 turismes al Papiol en sentit Barcelona que va provocar  9 ferits (1 greu i 1 menys greu –hospital de Bellvitge, 3 lleus –hospital Moisès Broggi, 1 lleu –hospital de Sant Boi de Llobregat, 1 lleu –Mútua de Rubí; i 2 molt lleus als quals es va donar d’alta in situ). Hi va haver restriccions a la via i fins a 11km de congestió de Bellaterra al Papiol en sentit Barcelona. A més, de retruc, també hi va haver problemes a la B-30 (7km) entre Barberà i Sant Cugat del Vallès en sentit Papiol  i a l’AP-2 (5,5km) entre Molins de Rei i el Papiol en sentit Girona.
 
-       C-58: primer, a les 17.22 h, hi va haver una pèrdua de càrrega d’un vehicle que va deixar obstacles a la via a l’altura de Barberà en sentit Terrassa i que va arribar a provocar uns 7km de retenció de Barcelona a Barberà en sentit nord. Després, a les 17.37 h, hi va haver un accident entre 2 turismes a Montcada i Reixac en sentit Barcelona que durant una estona va tallar 1 carril i que va arribar a provocar 5km de cua des de Ripollet fins al Nus de la Trinitat.
 
-       Ronda de Dalt o B-20: a les 18.15 h, hi va haver un accident a l’altura de Diagonal en sentit Llobregat que va obligar a tallar un carril. A conseqüència d’això, hi va haver 12km de congestió del Nus de la Trinitat a Diagonal en sentit Llobregat. De retruc, també es va veure afectada la Pota Nord o B-20, amb 3km d’aturades des de Badalona fins al Nus de la Trinitat en sentit Barcelona.
 
-       AP-7: cap a les 18.18 h també hi va haver una col·lisió entre 3 vehicles sense ferits a Castellbisbal/Martorell en sentit Tarragona. Hi va haver 1 carril tallat i es va arribar als 8km de congestió del Papiol a Martorell en sentit sud.
 
-       C-58: a les 19.09 h es va tallar 1 carril a Montcada i Reixac en sentit Sabadell per un vehicle avariat. Això va provocar 1km de retenció a la C-58 de Barcelona a Montcada en sentit Sabadell, uns 7km de cua a la B-10 de Poble Nou al Nus de la Trinitat en sentit besòs i 7km més a la B-20 dels Túnels de Vallvidrera al Nus de la Trinitat en sentit besòs.
 
Dit això, i tenint en compte la meteorologia adversa que a hores d’ara afecta bona part de Catalunya, l’SCT demana extremar la prudència a la carretera en el que resta d’operació retorn de cap de setmana i no abaixar la guàrdia en cap moment. Entre d’altres consells, és molt important: moderar la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, utilitzar sempre els sistemes de seguretat passiva (casc, cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil), i evitar tota distracció al volant o manillar.
 
Precisament, a hores d’ara, i per meteorologia adversa, hi ha la BV-4031 tallada entre Castellar de N’Hug i La Molina per neu. Així mateix, és obligatori circular amb cadenes a la BV-4024 entre Bagà i Coll de Pal i a la BV-4243 entre Castellar del Riu i Rasos de Peguera.
 

1  

Fitxers adjunts

NOTA EN PDF. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 14 al 16 de febrer

NOTA EN PDF. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 14 al 16 de febrer
PDF | 75

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined