Des de divendres passat i fins ahir diumenge (14, 15 i 16 de febrer) s'ha celebrat a Lleida el primer Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya (Pavelló 3 de Fira de Lleida). Un certamen que ha nascut amb la finalitat de mostrar l'oferta de turisme i esports de muntanya del Pirineu lleidatà i d'altres indrets de l'Estat i de la resta del món. La gran afluència de públic, s'ha superat els 8.000 visitants, i la bona acceptació per part de la majoria d'expositors fan preveure que, amb els anys, la Fira acabarà consolidant-se passant a ser un referent a nivell internacional.

 

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presidir l'acte inaugural celebrat el passat divendres i que va comptar amb la presència d'un nombre important d'autoritats a nivell local, provincial i comarcal en representació de la plana i del Pirineu de Lleida. Entre d'altres, va assistir-hi el delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins.

 

La primera edició d'aquest Saló ha comptat amb la presència de 60 expositors directes, representant a un centenar d'empreses. Durant els tres dies s'han celebrat jornades tècniques, competicions esportives, demostracions, conferències i presentacions.

 

El percentatge més elevat d'assistents era de la ciutat i la plana de Lleida i la resta, amb diferència, procedia del Pirineu i de Barcelona. Majoritàriament tots ells han quedat satisfets i han vist complertes les expectatives plantejades. Una satisfacció generalitzada entre els expositors, la majoria dels quals han mostrat interès per ser-hi de nou en futures edicions.