• El programa de 50 hores a les seus de les oficines judicials té com a objectiu complementar la formació acadèmica dels estudiants de dret. La puntuació amb què els estudiants valoren aquestes pràctiques és del 9,7
El director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Josep Xavier Hernández, juntament amb el president de l’Audiència de Lleida, Francesc Segura, i el fiscal en cap, Joan Boné, ha inaugurat avui a Lleida el Programa del CEJFE de pràctiques universitàries a les oficines judicials, en el qual participaran un total de 32 alumnes i 8 tutors d’òrgans judicials de la ciutat de Lleida de les jurisdiccions penal, civil, mercantil, violència sobre la dona, audiència provincial i servei de comunicacions, notificacions i embargaments.
 
El Programa consisteix en una estada de 50 hores a les seus de les oficines judicials sota la supervisió d’un tutor –jutge, magistrat, fiscal o secretari judicial- i té com a objectiu completar la formació acadèmica dels estudiants. Així, als alumnes se’ls facilita el coneixement de l’oficina judicial, dels professionals que hi treballen i de les tasques que s’hi desenvolupen. Els estudiants que han passat per aquest Programa valoren amb una puntuació de 9,72 les pràctiques efectuades com a complement de la seva formació.
 
Amb la finalitat d’organitzar, supervisar i valorar la marxa del Programa, un comitè tècnic format per representants dels òrgans judicials (magistrats i secretaris judicials nomenats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), de les universitats i del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, s’encarrega a l’inici del curs de la distribució dels alumnes entre les diferents oficines judicials i de l’assignació de tutors.
 
Prop de 5.000 estudiants des de l’inici del Programa
 
Un total de 4.954 alumnes de dret de les diverses universitats catalanes han passat pel Programa de pràctiques universitàries a les oficines judicials que gestiona el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada des de l’any 1988 fins a l’actualitat.  Concretament, durant el curs 2013-2014 hi participen un total de 176 alumnes provinents de la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), Universitat Abat Oliba i Universitat Internacional de Catalunya.