Nomenaments

Nomenaments

query_builder   18 febrer 2014 14:55

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Marta Macías Quesada
 
Directora general de Cooperació al Desenvolupament
 
Nascuda a Sant Carles de la Ràpita l’any 1965.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Màster en Dret d’Empreses i Fundacions per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. També ha cursat el Programa sobre lideratge i innovació social en ONG de desenvolupament a ESADE de Barcelona.
 
Entre d’altres càrrecs, ha estat la directora l’empresa de moda i disseny, Custo Barcelona, directora de Catalunya i Balears de la Fundació Ajuda en Acció durant sis anys i Directora de l’àrea de de Relacions Externes del Fòrum de les Cultures – Barcelona 2004 (2001-2005).
 
A més, des de l’any 2011 col·labora com a voluntària a l’agència de notícies amb visió de gènere, La Independent.
 
Ha estat investigadora en projectes de recerca finançats en convocatòries competitives, tant de la Unió Europea com de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat, sobre dret patrimonial i dret de família i successions. És membre del consell de redacció de la revista InDret.
 
Albert Lamarca i Marquès
 
Membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Barcelona l’any 1969.
 
Doctor en Dret per la Universitat de Bolonya (1997) i llicenciat en Dret (1993) i en Història Moderna (1995) per la Universitat de Barcelona.
 
És professor titular de dret civil a la Universitat Pompeu Fabra des de l’any 2002, amb acreditació de catedràtic d’universitat l’any 2010. Ha estat investigador visitant a les universitats de Bolonya, Cambridge, Cornell (Nova York) i al Max-Planck-Institut d’Hamburg.
 
És autor de més d’una seixantena de publicacions científiques sobre dret privat, entre llibres, articles de revista i capítols de llibre en obres col·lectives.
 
Vocal de la Comissió de Codificació de Catalunya i de l’Observatori de Dret Privat, ha participat activament en els treballs prelegislatius que han portat a l’aprovació del diferents llibres del Codi Civil de Catalunya, sobre el qual ha contribuït a l’aplicació i consolidació mitjançant estudis, comentaris sistemàtics, presentacions en congressos i jornades i formació de postgrau.
 
Marta Franch Saguer
 
Membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascuda a Girona l’any 1960.
 
Doctora en Dret per la Universitat de Barcelona (1988) i professora titular de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1992.
 
És membre de l’Asociación española de Derecho Administrativo, del Réseau “Contrats publics dans la globalisation juridique”, membre fundadora de la Confederació Internacional de Dret Disciplinari i membre fundadora de l’Instituto Brasileiro de Estudos da Funçao Pública, entre d’altres.
 
També ha impartit classes com a professora convidada a diverses universitats internacionals de París, Poitiers, Mèxic, Bordeus, Guatemala o Guayaquil, ha col·laborat en diversos projectes d’investigació amb diverses universitats d’arreu del món i amb el Ministeri d’Educació, i és autora de diverses publicacions sobre dret.
 
Lluís Saura Lluvià
 
Membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Barcelona l’any 1951.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1973).
 
Ingressa per oposició lliure a la Carrera Judicial l’any 1976. Entre els anys 1989 i 1995 va ser magistrat a la Secció Tercera de la Sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’any 1996 és nomenat director deneral d’Assumptes contenciosos, del Gabinet Jurídic de la Generalitat. Va posar en marxa el Cos d’Advocats de la Generalitat i ha estat magistrat del Tribunal Superior de Justícia del Principat d’Andorra des de l’any 1992 fins al 2011.
 
Ha estat professor associat de dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra des del 1995 fins al 2011 i professor en màsters de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona.
 
Des del 1998 fins a l’actualitat exerceix com advocat i és el director del departament de Dret Públic de Roca Junyent SLP.
 
Joan Manuel Trayter Jiménez
 
Membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Barcelona l’any 1962.
 
Catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Girona, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (on va obtenir el premi extraordinari de la seva promoció) i doctor en Dret per la mateixa Universitat. Va estudiar al Centre Européen Universitaire de Nancy II (França) i a l’Institut Universitari Europeu de Florència (Itàlia).
 
Ha impartit classes a moltes universitats a nivell internacional, entre les quals destaquen la Universitat de Paris I Panthéon-Sorbonne (França); la Universitat Gent (Bèlgica); laUniversitat Nacional Autònoma de Nicaragua, i la Universitat de Santo Espíritu (Cuba).
 
És autor de nou monografies en matèria de Dret Públic, entre les quals destaquen el manual Derecho Administrativo. Parte General (2013) i l’obra El control del planeamiento urbanístico (1997). També és autor de més de vuitanta articles acadèmics en revistes especialitzades i capítols de llibres.
 
Va ser president del Jurat d’Expropiació Forçosa de Catalunya i membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya. Actualment, és vocal de la Junta Electoral Central i director del Centre d’Investigació i Gestió de les Administracions Públiques; i forma part de diverses comissions legislatives, com la Comissió de modernització de l’Administració local de la Generalitat de Catalunya i la Comissió de codificació de la legislació urbanística i ordenació del territori a Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined