INDÚSTRIA

Les 31 empreses participants a Start-Up Catalonia 2013 incrementen un 60% la seva facturació i creen 72 llocs de treball

query_builder   18 febrer 2014 17:20

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Les 31 empreses participants a Start-Up Catalonia 2013 incrementen un 60% la seva facturació i creen 72 llocs de treball

·        Dotze de les empreses participants han assolit o superat el 100% dels objectius que inicialment s’havien marcat, i 12 més han arribat, com a mínim, al 75% de les fites proposades.
 
·        El secretari d’Empresa i Competitivitat ha presentat aquest matí els resultats de la primera edició de la xarxa d’acceleradores Start-Up Catalonia al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.
 
·        La xarxa d’acceleradores Start-Up Catalonia és una iniciativa emmarcada dins del Programa Catalunya Emprèn de foment de l’emprenedoria.
 
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la directora del programa Catalunya Emprèn, Núria Betriu, han presentat aquest matí, en roda de premsa, els resultats de la prova pilot de la xarxa d’acceleradores Start-Up Catalonia que es va fer durant el 2013 a Girona.
 
De les 31 empreses emergents que van participar a la primer edició del programa 4 han assolit més d’un 120% dels objectius que inicialment s’havien proposat, 8 més han arribat al 100% i 12 més han assolit o superat el 75% dels objectius marcats. Globalment, la seva facturació s’ha incrementat un 60% durant l’any de participació a l'acceleradora d'Start-Up Catalonia i han incorporat un promig de 2,4 treballadors per empresa, creant entre totes 72 nous llocs de treball. Pere Torres ha explicat que "les empreses participants actualment exporten més, fins i tot 7 d'elles han començat a vendre a l'exterior durant aquest any". Globalment, en començar la participació a l'acceleradora, el pes exportador sobre la facturació "era del 5,8% i a l'acabar ha estat del 14,8%", les 31 empreses participants "han multiplicat per 4 el valor absolut de les seves exportacions". A més, el capital social de les 31 empreses participants ha passat d’1,6 milions d’euros el 2012 a 2,8 milions el 2013. Catorze d’elles, un 49%, han aconseguit finançament aliè per valor d’1,3 milions d’euros, i 12 més ja estan en converses amb inversors privats o han aixecat la primera ronda de finançament.
 
Emmarcat dins del Programa Catalunya Emprèn de foment de l’emprenedoria, l’Start-Up Catalonia dóna suport al creixement d’empreses innovadores catalanes de recent creació i les ajuda a créixer i professionalitzar-se amb un assessorament a mida. Com ha dit Núria Betriu, "la xarxa d'acceleradores és una iniciativa que va evolucionant en tot  moment per adaptar-se i donar resposta a les necessitats dels emprenedors i les empreses".
 
Start-Up Catalonia s’adreça a empreses catalanes de menys de cinc anys de vida amb possibilitats de créixer i els ofereix espais de trobada, formació, assessorament i treball en xarxa adaptats a les seves necessitats per ajudar-les a professionalitzar-se i consolidar-se en un espai curt de temps.
 
A més de la del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, l’edició 2014 de l'Start-Up Catalonia compta amb tres noves acceleradores a EsadeCreapolis de Sant Cugat del Vallès, TecnoCampus de Mataró i al Parc de la UPC de Castelldefels. Més de 100 empreses s'han presentat a la convocatòria d'aquest any de les que finalment 53 d'arreu del territori participaran en el programa. "Seleccionem les que reuneixen unes condicions de partida més adequades per aprofitar al màxim les eines que proporciona l'acceleradora" ha explicat Pere Torres.
 
Els objectius generals que Start-Up Catalonia es proposa per aquest any són que les empreses incrementin la facturació com a  mínim un 50%, incorporin un promig de 2 treballadors cadascuna, el 30% d’elles s’obrin a nous mercats el primer any, i el 70% aconsegueixin el finançament necessari per assolir les seves fites.
 
En finalitzar la roda de premsa, el secretari d'Empresa i Competitivitat i  la directora del programa Catalunya Emprèn s'han reunit amb 8 de les empreses de la primera edició i les que participen en l'edició d'aquest any.

2  

Fitxers adjunts

El secretari d'Empresa i Ocupació, Pere Torres, durant la presentació dels resulatts de la xarxa d'acceleradores

El secretari d'Empresa i Ocupació, Pere Torres, durant la presentació dels resulatts de la xarxa d'acceleradores
JPG | 103

Moment de la presentació dels resultats de la xarxa d'acceleradores

Moment de la presentació dels resultats de la xarxa d'acceleradores
JPG | 1622

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined