La biòloga i enòloga Anna Puig
La biòloga i enòloga Anna Puig
La biòloga i enòloga Anna Puig ha estat designada per formar part de la Comissió d’Enologia d’aquest organisme
 
Entre altres objectius de l'ens hi ha el de contribuir a l’harmonització internacional de les pràctiques i normes vitivinícoles existents
 
La responsable de l’Àrea de Biotecnologia de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Anna Puig, ha estat designada per la Direcció General d’Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) per formar part de la delegació espanyola com a experta en els grups de treball de Tecnologia i Microbiologia del Vi de la Comissió d’Enologia de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV). Puig ja havia format part del grup espanyol en les mateixes àrees de treball els anys 2007, 2008 i 2010.
 
Anna Puig és llicenciada i doctorada en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) i llicenciada en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Actualment, desenvolupa diversos projectes a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i concretament treballa en diferents línies de recerca en el camp de l’enologia i la viticultura a l’INCAVI. També és membre del comitè de tast de la Denominació d’Origen Penedès.
 
Diferents membres de l’equip tècnic de l’INCAVI han format part activament des de l’any 1986 com a experts de diferents grups de l’OIV: tecnologia del vi, microbiologia del vi, viticultura, especificacions de productes enològics, mètodes d’anàlisi... fins i tot ocupant  càrrecs de responsabilitat dins la mateixa organització com ara la presidència i la vicepresidència de la Comissió d’Enologia, la presidència del grup d’experts en Tecnologia del Vi o la presidència del grup d’experts en Microbiologia del Vi.
 
L’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) és un organisme internacional de caràcter intergovernamental amb competències científiques i tècniques en el camp de la vinya, el vi, les begudes a base de vi, raïm de taula, panses i altres productes derivats de la vinya. Es va crear l’any 1924 com a Oficina Internacional de la Vinya i el Vi i en l’actualitat en formen part 45 països membres de ple dret dels 5 continents, que representen el 80% de la producció mundial del vi.
 
Entre altres objectius d’aquest organisme hi ha el de contribuir a l’harmonització internacional de les pràctiques i normes vitivinícoles existents i, si és necessari, elaborar noves normes internacionals amb la finalitat de millorar les condicions d’elaboració i comercialització dels productes vitivinícoles, tenint en compte els interessos dels consumidors.
 
Espanya, com a país membre, a través del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i a través de diferents delegacions tècniques o grups d’experts, participa en les diverses comissions i grups de treball de l’organigrama de l'OIV. Les persones que participen com a expertes en la delegació espanyola són designades anualment pel mateix Ministeri.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 

1  

Imatges

La biòloga i enòloga Anna Puig

La biòloga i enòloga Anna Puig 5002