Moment de la interveció del director general de Medi Natural i Biodiversitat
Moment de la interveció del director general de Medi Natural i Biodiversitat
El director general de Medi Natural, Antoni Trasobares,  ha participat a la inauguració de la Fira  de la  Biomassa i ha fet una conferència sobre “Els boscos de Catalunya i el concepte de Bioeconomia”
 
La Fira té l’objectiu de ser una plataforma de divulgació de l’ús de la biomassa forestal per a l’obtenció d’energia i de crear un punt de trobada entre les empreses del sector
 
Demà el protagonisme de la fira serà la sessió sobre la biomassa moderada per  la Direcció General de Medi Natural
 
 
El director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, ha participat avui a la inauguració de la Tercera Fira de la Biomassa que es celebra fins aquest divendres, 23 de febrer, a Vic. Aquest és l’únic saló de Catalunya dedicat a aquest aprofitament energètic i pretén esdevenir una plataforma de divulgació de l’ús de la biomassa forestal per a l’obtenció d’energia i proporcionar un escenari on les diverses empreses i entitats del sector puguin crear sinergies i noves línies de negoci.
 
Avui, el director general de Medi Natural i Biodiversitat ha realitzat una conferència sobre Els boscos de Catalunya i el concepte de bioeconomia. La bioeconomia es basa en la producció sostenible de recursos biològics renovables i la seva transformació, així com flux de residus cap a productes biològics, biofuels i bioenergia com a alternativa a la forta dependència dels combustibles fòssils no renovables.
 
El Departament d’Agricultura està realitzant una aposta ferma per la Bioeconomia dins l’Estratègia Forestal de la Unió Europea 2020 amb l’objectiu d’impulsar el creixement econòmic sostenible, el coneixement i el desenvolupament de les zones rurals. L’estratègia es centra entre d’altres en la mobilització de la fusta dels boscos, el foment de l’ús de la fusta en la construcció, l’aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola o l’impuls del sector surer de Catalunya.
 
La Fira posa a disposició tant dels professionals del sector com dels ciutadans les solucions tecnològiques que hi ha al mercat i que possibiliten l’ús de la biomassa per a la producció d’energètica, ja sigui en àmbit domèstic o industrial. A més, durant la Fira es duran a terme la jornades tècniques, trobades professionals i visites a instal·lacions amb biomassa.
 
La tercera fira de la Biomassa Forestal de Catalunya està organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Alimentació i Medi Natural,  el Centre de la Propietat Forestal, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal de la Selva, el Consell Comarcal d’Osona,  l’Agència de l’Energia d’Osona i  l’Institut Català de l’Energia.
 
Aquesta nova edició ha de servir perquè es consolidi no només a Catalunya sinó arreu de l’Estat espanyol. Si bé és cert que en les dues primeres edicions hi han participat empreses d’arreu d’Espanya i, també l’han visitat, en l’edició d’enguany s’espera que aquesta Fira pionera en aquest sector es posicioni com la primera d’aquestes característiques a l’Estat espanyol.
 
El protagonisme de demà el prendrà la sessió titulada Els clústers de la biomassa a Europa, que moderarà la Direcció General de Medi Natural. De les deu del matí a les dotze s’han organitzat diverses sessions com ara la prospecció d’un potencial clúster de la biomassa a Catalunya; diferents clústers europeus, de la idea de clúster a consorci de la biomassa.
 
Aquest clúster, liderat pel Departament d’Agricultura a través del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, vol reforçar la competitivitat de les empreses del sector de la biomassa a Catalunya, a partir dels seus reptes estratègics, establir mecanismes de dinamització del mercat local de biomassa per usos tèrmics i integrar tots els agents de la cadena de valor. També són objectius del clúster la defensa dels interessos del sector, i els canals de comunicació i divulgació.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agricultura.cat.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Moment de la interveció del director general de Medi Natural i Biodiversitat

Moment de la interveció del director general de Medi Natural i Biodiversitat
JPG | 83