L'Agència de Salut Pública lliura l'acreditació AMED a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

query_builder   20 febrer 2014 17:07

event_note Nota de premsa

L'Agència de Salut Pública lliura l'acreditació AMED a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

Lliurament de l'acreditació AMED
 
L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha lliurat, avui dijous 20 de febrer, l’acreditació AMED a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, per promoure l’alimentació mediterrània en el seu programa educatiu i oferir una dieta que segueix els requisits AMED al menjador del centre.
 
L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest matí al mateix centre formatiu i ha comptat amb la presència de la directora del Servei Regional a Lleida de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Mercè Bieto; del director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Gregori Canalias; de la dietista nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinadora d’AMED, Gemma Salvador, i de l’inspector d’Ensenyament del centre formatiu, Nicolau Galdeano, en representació dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida.
 
A més de l'acreditació, els alumnes de segon de forneria i de segon de direcció de cuina de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida han assistit a una sessió formativa sobre AMED impartida per Gemma Salvador.
 
Projecte AMED
 
AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que promou l’alimentació saludable a través de la identificació i acreditació dels establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris.
 
AMED millora l’oferta alimentària i reconeix establiments que presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d’oli d’oliva, la presència abundant de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres, així com la inclusió de productes integrals. Actualment, ja hi ha 84 municipis amb més de 300 establiments acreditats que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a aproximadament 44.300 comensals diaris a tot Catalunya.
 
Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments AMED. L’acreditació AMED als menjadors col·lectius garanteix:
 
- La utilització d’oli d’oliva per amanir i preparar els plats.
- Una àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús.
- Prioritat de peixos i carns magres en la confecció dels plats.
- Fruita fresca, abundant i de temporada com a principal oferta de les postres.
- La inclusió d’alguns productes integrals.
- L’oferta de làctics amb baix contingut en greix.
 
A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local (circuits, passeigs, etc.), ja que el projecte AMED està associat a un concepte de vida saludable.
 
Per a més informació:
 

1  

Imatges

Sessió Formativa

Sessió Formativa 363

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined