• La consellera d’Ensenyament ho ha dit aquesta tarda durant la inauguració del Congrés de l’Associació de Professors i Professores d’Anglès de Catalunya
 
 
apac
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que “per qualsevol persona que s’està formant, l’anglès és una eina bàsica per al futur” i ha recordat que “la voluntat del Govern és que l’anglès sigui de domini per a tots els alumnes”. La titular d’Ensenyament ho ha dit durant la inauguració del Congrés de l’Associació de Professors i Professores d’Anglès de Catalunya (APAC), que ha tingut lloc aquesta tarda al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
 
Irene Rigau ha assenyalat que la llengua anglesa està actualment  vivint un procés de creixement i que el Departament d’Ensenyament està treballant en dues línies bàsiques per contribuir a aquest procés, que són el fet de “potenciar la formació dels  docents en aquesta llengua i la seva utilització en diferents matèries i activitats en els centres escolars”.  En aquest sentit, ha recordat que a Catalunya hi ha un 34% de centres que utilitzen l’anglès en altres matèries com a llengua vehicular.
 
La consellera d’Ensenyament també ha explicat altres línies que s’estan treballant per afavorir aquesta llengua, com el conveni signat amb Televisió de Catalunya per incrementar l’exposició de l’anglès a l’escola a través d’un programa emès en horari escolar; el nou decret de plantilles, encara pendent d’aprovació, que “permetrà perfilar les places perquè la prioritat és l'alumne i les seves necessitats”; i  que recentment a la borsa d’interins s’ha incrementat l’exigència i es demana al professorat el nivell C1 per impartir llengua estrangera -alemany, anglès, francès o italià- a l’ensenyament secundari.
 
La titular d’Ensenyament ha exposat diferents punts del Marc per al plurilingüisme que va presentar el Departament el passat juliol de 2013. Un ha estat el paper del català, que segons la consellera Rigau “ha de ser llengua normalment emprada però dinamitzadora de les altres llengües“. També ha remarcat el nivells d’anglès que es volen assolir el 2018, d’acord amb el marc europeu comú de referència per a les llengües, que són en la primera llengua estrangera un B1 a l’ensenyament obligatori i un B2 en el postobligatori.
 
També han participat en l’acte inaugural el president de l’APAC, Miquel Berga, que ha destacat el “compromís” de la consellera Rigau amb el món de l’ensenyament, i el director del British Council, Ricard Rooze.
 
 
20 de febrer de 2014