Mascarell: "Estem madurant noves iniciatives d'art contemporani entre els galeristes i el Departament"

query_builder   20 febrer 2014 18:20

event_note Nota de premsa

Mascarell: "Estem madurant noves iniciatives d'art contemporani entre els galeristes i el Departament"

ARCO
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat avui que el Departament de Cultura i el sector del galerisme “estem madurant noves iniciatives d’art contemporani. És important acabar de decidir el tractament que donem als esdeveniments que ja existeixen i que són destacats per al sector, com les fires Loop i Swab, però també és important valorar les noves iniciatives. Hem de trobar la manera de posar-nos d’acord entre tots els agents que participen en el sector de l’art contemporani, de decidir quines d’aquestes iniciatives són les bones, les imprescindibles.”
 
Mascarell ha apuntat que “no es tracta de fer un ARCO a Barcelona. El punt de partida és clar per a tot el sector, el galerisme s’ha de reinstituir, crear un galerisme del país nou, i participar més en el circuit internacional”.
 
Mascarell ha fet aquestes declaracions durant la visita avui a la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCO en què ha visitat els estands de les 11 galeries catalanes que hi són presents (­Masserra, Nogueras Blanchard, ADN, Àngels Barcelona, PROJECTESD, Estrany de la Mota, Joan Prats, Polígrafa, Senda, Miguel Marcos i Marc Domènech).
 
En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que en els darrers mesos ha mantingut diverses trobades amb les associacions de galeristes i que s’està treballant en noves propostes: “No hi ha una determinació presa, però espero que arribi en els propers mesos. Cal enmarcar-ho en un context de canvis en el sistema artistic català. El mateix Museu d’Art Contemporani de Barcelona ha anunciat una modificació tendent a donar més visibiitat a la creació catalana. És especialmnet necessari i important. És previsible que apareguin noves iniciatives al llarg d’aquest any”.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la visita del conseller Mascarell a ARCO

Fotografia de la visita del conseller Mascarell a ARCO
JPG | 1724

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined