• El cap de l'Executiu ha presidit la 19a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica
El president Mas ha entregat el Premi d'Honor a Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació
El president Mas ha entregat el Premi d'Honor a Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta nit el paper cabdal que juga el sector de les telecomunicacions a Catalunya, que, en un entorn marcat per la crisi econòmica, no només “creix i afegeix capacitat de competitivitat al conjunt de l’economia”, sinó que, “a més, ha aconseguit ser una referència europea i mundial”.

El cap de l’Executiu ha llençat aquest missatge als professionals del sector durant la 19a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Catalunya. Un acte organitzat conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).
 
Després d’entregar els premis de la Nit, el cap del Govern ha subratllat el fet que aquests dos sectors productius són “tractors de l’economia en general”, perquè no només creixen ells, sinó que “poden ajudar a què molts altres sectors guanyin competitivitat”. Aquesta funció, ha assegurat Mas, és molt important en aquest moment, perquè Catalunya està caracteritzada per “economies tradicionals que han de poder ser competitives” i, precisament, les telecomunicacions i la informàtica “poden anar transformant l’estructura econòmica del país cap a una altra que no sigui radicalment diferent, però sí més moderna i competitiva a nivell internacional i amb feines de més qualitat”.
 
El president també ha recalcat que les telecomunicacions i la informàtica han estat dels pocs sectors del país que, en aquest últims anys de dura recessió, han aconseguit “dues coses mot positives de cara al futur: més persones cotitzant a la seguretat social i més empreses”. Una realitat, ha remarcat, que demostra “la capacitat de reacció i desenvolupament” que han tingut i també que “s’han fet les coses bé”.
 
Una altra mostra de la potencialitat que tenen aquests sectors a casa nostra és que, tal i com ha destacat el cap de l’Executiu, “han permès a Barcelona i Catalunya guanyar capitalitat” i “situar-nos en l’escena europea i mundial com un lloc atractiu”. En aquest sentit, el cap del Govern ha subratllat que el país té “centres de recerca que estan posicionats als primer llocs del món”, en àmbits com la nanotecnologia, les ciències de la salut o la química. També ha remarcat la capacitat que tenim com a país d’atraure grans cites com el Mobile World Congress i el fet que, entre les universitats amb més prestigi a nivell mundial, de menys de 50 anys d’existència, hi ha tres centres catalans.

“És gràcies a l’esforç anònim del dia a dia dels professionals i les empreses del sector que allò que potser per alguns era un somni fa uns anys enrere ara es comença a veure com una realitat”, ha dit el president per acabar el seu discurs.
 
La Nit de les Telecomunicaions és el punt de partida de les activitats del sector a Barcelona i la primera trobada de networking de l'any entre professionals, empreses, administració pública, associacions i institucions del sector TIC.
 
En el decurs de la cerimònia s’han entregat els Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i el Premi d’Honor de La Nit, que el president Mas ha entregat a Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació. També s’han fet dos reconeixements especials, a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), pels seus 30 anys d’història, i a l’empresa Oracle, amb motiu del seu 25è aniversari.

2  

Imatges

Entrega del Premi d'Honor al director del Barcelona Supercomputing

Entrega del Premi d'Honor al director del Barcelona Supercomputing 296

Fotografia de família dels premiats

Fotografia de família dels premiats 1373