·         Els pisos es llogaran a preus que no superaran, en cap cas, el 25% dels ingressos nets totals de la família
 
·         Es destinaran a persones que han patit un desnonament o que es troben en risc imminent de ser desallotjades
 
·         Bankia constituirà un fons econòmic amb un import de 160.000 euros per ajudar a les famílies amb ingressos insuficients per fer front fins i tot al lloguer social
Conveni Bankia
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit la signatura d’un conveni entre el secretari d’Habitatge i president de l’Agència d’Habitatge de Catalunya (AHC), Carles Sala, i el director territorial de Bankia a Catalunya, Joaquim Saurina. L’acord preveu la cessió a l’AHC de 230 pisos situats arreu de Catalunya per part de l’entitat financera, per tal de posar-los en lloguer a un preu assequible.
 
La situació de crisi econòmica ha comportat que moltes famílies tinguin dificultats per pagar la seva llar habitual, arribant a la seva pèrdua degut a processos d’execució hipotecària o a desnonaments per l’impagament del lloguer. Per tal de fer front a aquestes situacions, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) treballa per tenir al seu abast una bossa de pisos que puguin ser destinats a lloguer social de manera ràpida per a famílies en risc d’exclussió social.
 
En aquesta línia s’emmarca la signatura del conveni d’avui, mitjançant el qual Bankia posarà 230 habitatges a disposició de l’AHC per tal de destinar-los a persones que han perdut el seu habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària, que estiguin a punt de ser desallotjades o que compleixin qualsevol altre requisit del programa de la Mesa d’emergències.
 
Lloguer a preus assequibles
 
Els pisos s’atorgaran en règim de lloguer, amb un import mensual que en cap cas superarà el 25% dels ingressos nets totals de la família. El contracte d’arrendament tindrà un termini de dos anys prorrogables.
 
Igualment, Bankia constituirà un fons econòmic amb un import de 160.000 euros. Aquest fons servirà per atorgar ajuts a les famílies adjudicatàries d’aquests pisos amb ingressos insuficients fins i tot per fer front a l’import del lloguer social.
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1285

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 730