• El sector agroalimentari es perfila com un gran motor per a la recuperació econòmica de Catalunya
  • El conseller ressalta que l’enoturisme és un eix essencial de cara al futur
Pelegrí, Bonet i Valls presenten les novetats de la Fira Alimentària 2014
Pelegrí, Bonet i Valls presenten les novetats de la Fira alimentària 2014
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha presidit la presentació de les activitats gastronòmiques d’Alimentària 2014.
 
Pelegrí ha subratllat durant la seva intervenció que Alimentària és la plataforma bàsica per donar a conèixer la gran qualitat i excel·lència dels productes agroalimentaris catalans. De fet, el conseller ha volgut ressaltar que Catalunya és un dels principals clústers agroalimentaris d’Europa. El sector agroalimentari es caracteritza per ser emprenedor, innovador i competitiu, i ha demostrat ser resistent a la crisi. “És un sector estratègic i transversal que es perfila com un gran motor per a la recuperació econòmica del país”.
 
Pelegrí també ha afirmat que “els aliments de qualitat de què gaudeix Catalunya són la millor targeta de presentació en un mercat cada vegada més globalitzat, al qual volem exportar cada dia més”.
 
En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “hem d’internacionalitzar la nostra economia, estar presents en els mercats internacionals més reconeguts i sobretot en els mercats emergents”. “Catalunya és un país petit, però té un gran potencial exportador i d’internacionalització dels seus productes”.
 
D’altra banda, Pelegrí també ha volgut ressaltar la importància de la innovació com a eix estratègic per millorar la competitivitat del sector. “Ens cal una política d’innovació útil, amb visió empresarial i competitiva, sorgida d’un procés bottom-up”, ha dit el conseller, qui també ha afirmat que “la millor innovació és aquella que parteix del que passa a l’entorn, el que tenim i el que necessitem”.  
 
Durant la seva intervenció, el conseller també s’ha referit al turisme gastronòmic i, concretament, a l’enoturisme, eix essencial de cara al futur. Segons Pelegrí, la Generalitat, i en especial el Departament que encapçala, ha fet una important aposta vers aquesta activitat a través del programa d’Enoturisme Catalunya. “Volem que Catalunya sigui un punt de referència en el mapa enoturístic internacional i per aconseguir-ho hem d’apostar-hi d’una manera valenta, original i immediata”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 

1  

Imatges

pelegrí, Bonet i Valls

pelegrí, Bonet i Valls 1748