Nou servei de mediació hipotecària a l'Hospitalet de Llobregat

El servei, obert el gener, ja ha atès sis famílies

query_builder   21 febrer 2014 14:12

event_note Nota de premsa

Nou servei de mediació hipotecària a l'Hospitalet de Llobregat

El servei, obert el gener, ja ha atès sis famílies

Foto de la presentació
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala,  l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, han presentat aquest matí a l’Hospitalet el nou Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), que la Diputació ha posat en marxa en aquest municipi. També hi ha  assistit el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca.
 
El SIDH a l’Hospitalet va començar a funcionar el mes de gener. Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació de Barcelona.
 
Ofideute, que és un servei que ofereix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i evitar l’exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis.
 
El desembre de 2012 la Generalitat i la Diputació van signar un conveni per coordinar els serveis de mediació hipotecària amb els que comptaven les dues administracions. Amb la signatura d’aquest conveni, el servei Ofideute es coordina amb el SIDH de la Diputació per oferir un servei de proximitat a la ciutadania.
 
 
Funcionament del SIDH
 
En el cas de l’Hospitalet el SIDH és de cobertura municipal i s’hi accedeix a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), emplaçat a l’Oficina de l’Habitatge, al carrer de Llobregat, 116. També s’hi pot accedir a través dels serveis socials dels districtes i l’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor). Aquest servei ja ha atès sis famílies a la ciutat de L’Hospitalet.
 
Les famílies que s’adrecen al SIDH, una vegada feta la comprovació de les condicions d’accés (ser propietaris d’un únic habitatge que s’utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca), són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l’entitat financera corresponent.
 
 
Punts SIDH en funcionament
 
Actualment estan en marxa els punts SIDH de les comarques de l'Anoia,  el Berguedà i el Garraf, i alguns punts en municipis del Baix Llobregat i del Barcelonès. Però es preveu el desplegament territorial d’aquest servei de forma progressiva per tota la demarcació de Barcelona. De moment, funcionen 12 punts d’atenció: a Igualada, Sant Sadurní d’Anoia, Berga, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Viladecans, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Adrià de Besòs i ara l’Hospitalet de Llobregat. En aquests punts, s’hi han atès més de 700 famílies de les comarques de l’Anoia, el Berguedà, el Garraf, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Barcelonès.
 

1  

Imatges

Foto de la presentació

Foto de la presentació 2438

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 66