Congrés Asbovoca
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració del XXICongrés de Bombers Voluntaris de Catalunya, que es celebra avui a Agramunt (Urgell). A l’acte, l’han acompanyat el president de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), Joan Roma; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés i l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé.
 
En l’obertura de la jornada, el conseller Espadaler ha explicat que “no hi ha un canvi de model, el model mixt és un model bo, que no té rèplica a l’Estat i sí arreu”. “No és només per una qüestió de finances públiques, sinó també perquè ens enriqueix”, ha remarcat.
 
L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha agraït la tasca del Bombers Voluntaris al territori i ha volgut destacar que “en temps de necessitats cal posar en valor tots els recursos, i els Bombers Voluntaris son un més d’aquests recursos; per això se’ls ha de donar instruments per poder treballar”.
 
El president de l’Asbovoca, Joan Roma, ha volgut remarcar en la seva intervenció que “l’esperit i la motivació han canviat i el país ha evolucionat; ara, és el moment de reflexionar per millorar”.
 
A les jornades també assisteixen la subdirectora general operativa, Anna Martín, la subdirectora general d’Administració i Recursos Humans, Rosa Pérez, el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà, i el cap del parc de Bombers d’Agramunt, Ramon Escudé, entre d’altres.
 
En el congrés es tractaran tres temes que són bàsics per al col·lectiu en el moment actual: la redefinició del model de voluntariat en el marc del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, la cobertura de les assegurances dels voluntaris en cas d’accident i la formació que han de tenir els voluntaris per poder exercir la seva feina com a bombers.
 
El cap de parc dels bombers voluntaris de Matadepera, Marcel·lí Bosch, ha intervingut en la primera part del Congrés, titulada “Un model de bombers voluntaris de Catalunya per al segle XXI”, juntament amb el director d’Atenció en Emergències i Meteorologia del Govern Basc i un membre del sindicat Comissions Obreres (CCOO). Al llarg de la seva intervenció, Bosch ha presentat una proposta que defensa institucionalitzar la figura del bomber voluntari a disponibilitat, que reforci el compromís del col·lectiu amb el servei i, de pas, solucioni qüestions com ara la formació i la cobertura de les assegurances, temes que també han estat tractats al llarg de la jornada.
 
La subdirectora general d’Administració i Recursos Humans Rosa Pérez, intervindrà en el segon àmbit temàtic, que  tractava sobre “L’assegurança dels Bombers voluntaris, present i futur”.  Finalment, el sotsinspector José Luis López, de l’Àrea d’Instructors i de Continguts en Riscos, Emergències i Protecció Civil de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya parlarà  de “Les necessitats formatives dels bombers voluntaris”.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 23 de febrer de 2014

2  

Imatges

Congrés Asbovoca Agramunt

Congrés Asbovoca Agramunt 72

Inauguració Congrés Asbovoca Agramunt

Inauguració Congrés Asbovoca Agramunt 107