TES
El conseller Santi Vila, al centre, amb tots els signats dels convenis d'avui.
  • Aquest nou producte forma part d’un pla promocional que du a terme FGC amb entitats i ajuntaments per on passen les línies de tren per tal d’atraure una nova demanda de clients amb diferents bitllets combinats
 
  • L’oferta de bitllets combinats s’amplia avui amb la signatura de convenis amb l’Ajuntament d’Igualada, la Fundació Catalunya – La Pedrera i el Museu de la Tècnica de Manresa
 
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han presentat avui On anem?, una nova oferta de lleure associada a la xarxa d’FGC. Per visualitzar aquesta àmplia oferta turística i de lleure, FGC ha dissenyat un mapa on es destaquen de forma clara i entenedora els punts d’interès turístic i cultural que poden visitar els clients que viatgen amb les línies de Ferrocarrils.
 
Aquest projecte forma part del pla estratègic que està duent a terme FGC amb entitats i ajuntaments de la seva àrea d’influència, establint convenis i acords comercials per tal de crear vincles informatius i, si s’escau, bitllets combinats. Amb aquest producte FGC engloba sota una marca diferenciadora els diferents recursos per tal de:
 
  • Atraure una nova demanda de clients amb nous bitllets combinats (viatge + visita) i facilitar l’accés a llocs on no sempre es compta amb transport públic.
  • Establir acords institucionals per facilitar tarifes atractives i descomptes.
  • Establir acords amb operadors de bus per tal de facilitar l’accés al centres d’interès.
  • Contemplar tarifes especials per a grups escolars i centres d’ensenyament.
 
L’oferta associada a On anem? s’amplia avui amb la signatura de tres nous convenis amb l’Ajuntament d’Igualada, la Fundació Catalunya – La Pedrera i el Museu de la Tècnica de Manresa, juntament amb les empreses de transport Masats i Transbages. Els acords signats permeten la creació de nous bitllets combinats per arribar amb FGC a les estacions de destí, desplaçar-se amb autobús i visitar els museus de la Pell i del Traginer d’Igualada, el recinte del Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages i el Museu de la Tècnica de Manresa. D’altra banda, també s’ha signat un conveni amb l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt de promoció del municipi i del transport públic.
 
 
 
Aquests nous bitllets se sumen als ja existents actualment per visitar Catalunya en Miniatura, el mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya), la Colònia Güell, el Museu Molí Paperer i l’Abric Romaní – Parc Prehistòric de Capellades.
 
En els propers mesos FGC tancarà acords amb diferents ajuntaments (Sant Vicenç dels Horts, Pallejà, Hospitalet, Martorell, Esparreguera, Masquefa) i entitats (Consorci del Parc de Collserola, Endesa, Fundació Catalunya – La Pedrera) amb la voluntat d’ampliar l’oferta turística de pels viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
 
A més d’aquestes ofertes associades a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, la xarxa d’FGC porta els usuaris a altres llocs d’un gran interès turístic i cultural. Així, el Cremallera i funiculars de Montserrat permeten l’accés al Santuari; el Cremallera de Núria porta els esquiadors fins a l’estació de Vall de Núria; el Tren del Ciment inclou en el seu trajecte la visita al Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug; i el Tren dels Llacs ofereix diferents opcions turístiques i de lleure com visitar la Casa Mauri i el Molí de l’Oli a La Pobla de Segur o les torres de l’antiga muralla i la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors a Tremp.
 
L’oferta turística i de lleure d’FGC es completa amb l’oferta de la divisió de Turisme i Muntanya del Grup FGC, que gestiona i promociona diferents destinacions turístiques d’alta muntanya distribuïdes per tot Catalunya: des del Pirineu Oriental, amb destinacions com La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000, al Pallars Sobirà amb Espot i Port Ainé.
 
 
Bitllets combinats actuals d’FGC
 
Combinat Catalunya en Miniatura: Inclou el viatge amb tren fins a Sant Vicenç dels Horts, el trasllat en bus de l’empresa Soler i Sauret fins a Torrelles de Llobregat i l’entrada al recinte de Catalunya en Miniatura per tal de gaudir del circuit de maquetes i de les 66 activitats d’aventura del Bosc Animat.
 
Combinat mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya): Inclou el trajecte d’anada i de tornada des de qualsevol estació de la línia Barcelona - Vallès d’FGC i l’entrada al mNACTEC, on es podran descobrir alguns dels avenços tècnics, científics i industrials més importants de Catalunya.
 
Combinat Güell: Inclou un bitllet d’anada i de tornada de 2 zones, l’entrada a La Cripta de la Colònia Güell i una guia d’àudio. El bitllet es pot adquirir a les màquines expenedores de títols de transport de les estacions d’FGC de la corona 1 entre Pl. Espanya i Cornellà Riera i a les oficines de Turisme de Barcelona.
 
Combinat Molí Paperer: Inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Capellades amb FGC, el trajecte d'anada i tornada amb autobús Montferri i l'entrada al Museu Molí Paperer de Capellades, un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat “Molí de la Vila”. Al costat del Molí s’hi troba La Bassa; font natural d’on brolla un cabal de 12 milions de litres diaris, utilitzats com a energia per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona.
 
Combinat Abric Romaní: Inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Capellades amb FGC, el trajecte d'anada i tornada amb autobús Montferri i l'entrada a l’Abric Romaní – Parc Prehistòric de Capellades, una àrea amb un alt valor geològic i paisatgístic, així com també de gran vàlua arqueològica per la presència d’una vintena de jaciments arqueològics de diverses èpoques.
 
Combinat Museus Igualada: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació d’Igualada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC, un bitllet d’anada i tornada de Masats a la seva parada a l’entorn de les instal·lacions del Museu de la Pell i del Museu del Traginer des de l’estació d’FGC d’Igualada, un tiquet d’accés al Museu de la Pell i un tiquet d’accés al Museu del Traginer.
 
Combinat Igualada Arquitectònica: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació d’Igualada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC i un bitllet d’anada i tornada de TGO a les instal·lacions del cementiri nou d’Igualada.
 
Combinat Món Sant Benet: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació de Manresa Baixador des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC, un bitllet d’anada i tornada amb Transbages des de l’estació de Manresa Baixador fins a les poblacions de Navarcles i/o Sant Fruitós de Bages i una entrada pel recinte de Món Sant Benet.
 
Combinat Museu de la Tècnica: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació de Manresa Alta des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC i un tiquet d’accés a les dues exposicions permanents del Museu de la Tècnica de Manresa.
 
Totes les tarifes i condicions dels bitllets combinats es poden consultar al web d’FGC: www.fgc.cat.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 223

Mapa oferta turística

Mapa oferta turística
PDF | 1505

Foto de grup dels signants

Foto de grup dels signants
JPG | 2188