• La nova regulació promou també el reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits per persones adultes en activitats d'ensenyament no reglat, en l'experiència laboral, o en activitats socials
 
El Govern ha aprovat el decret d’ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial amb l’objectiu d’adaptar-lo a la normativa vigent i també d’incorporar-hi com a principal novetat les modificacions prèviament dutes a terme al decret d’ensenyaments de formació professional inicial. Aquests estudis inclouen els cicles d’ensenyament esportiu de grau mitjà i de grau superior, que condueixen a l’obtenció del títol de tècnic esportiu i de tècnic esportiu superior.
 
Així, a més d’adaptar els estudis a la normativa estatal, s’estendran a aquests ensenyaments diferents aspectes ja previstos en la normativa de l’FP, com per exemple:
 
-       la possibilitat de crear títols propis de la Generalitat, que hauran de respondre a necessitats de qualificació que no es puguin atendre amb els títols establerts pel Govern de l'Estat.
 
-       l’opció de dur a terme el reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits per part de persones adultes en activitats d'ensenyament no reglat, en l'experiència laboral, o en activitats socials, en relació amb aquests estudis.
 
-       les mesures flexibilitzadores com la impartició parcial de cicles; les ofertes a col·lectius singulars; la formació semipresencial; la formació en alternança; l'oferta de cicles en zones de baixa densitat de població; o l'orientació del currículum a necessitats d'adequació del perfil professional.
 
El principal objectiu dels ensenyaments esportius és que els alumnes puguin adquirir les competències esportives, professionals, personals i socials corresponents a aquests estudis. Entre d’altres, també es pretén que els titulats comprenguin l'organització i les característiques de la modalitat o especialitat corresponent, així com els mecanismes d'inserció professional; que coneguin la legislació laboral i els drets i obligacions que es deriven de les relacions laborals, i que adquireixin els coneixements i aptituds necessaris per treballar en condicions de seguretat i salut, així com prevenir els possibles riscos derivats del treball.
 
Pel que fa al perfil professional, els ensenyaments de grau mitjà han de respondre a les competències adequades per a desenvolupar les funcions corresponents a la iniciació esportiva, tecnificació esportiva i conducció de l’activitat o pràctica esportiva. I els de grau superior, a les competències adequades per realitzar les tasques d’entrenament, de direcció d’equips i esportives d’alt rendiment esportiu, de conducció amb alts nivells de dificultat en la modalitat o l’especialitat esportiva de què es tracti.
 
Les modalitats i especialitats esportives vigents són:
 
-       Esports de muntanya i escalada
-       Esports d’hivern
-       Futbol i futbol sala
-       Atletisme
-       Handbol
-       Basquetbol
-       Espeleologia
-       Busseig esportiu
-       Hípica
-       Vela