•  L’Executiu aprova el decret amb la nova organització i funcionament de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat)
  •  Aquest nou model preveu l’impuls del Portal de l’Estadística Pública de Catalunya i l’ampliació del Consell Català d’Estadística, amb la participació de l’Institut d’Estudis Catalans i del Centre d’Estudis d’Opinió
 
El Govern ha aprovat el Decret d’organització i funcionament de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que actualitza l’estructura de l’Institut per adaptar-la a un nou model de producció estadística que doni resposta als nous reptes de la producció i la difusió estadístiques, en línia amb les recomanacions de la Unió Europea.
 
El nou model de producció pretén aprofitar, d’una banda, la informació administrativa ja existent i, de l’altra, la informació estadística dels registres estadístics de Població, Territori i Empreses i Establiments. D’aquesta manera, s’aconsegueix una gestió més eficient de la informació i un estalvi de recursos en l’obtenció de dades, en línia amb el Codi de bones pràctiques de les estadístiques europees.
 
Amb l’objectiu de reforçar la difusió estadística, el decret preveu l’impuls del Portal de l’Estadística Pública de Catalunya, com a plataforma digital única que inclou l’estadística oficial produïda per tots els òrgans i les institucions que formen el Sistema Estadístic de Catalunya.
 
A nivell organitzatiu, s’estableix una estructura basada en criteris d’eficiència i eficàcia. Per això, es manté l’estructura organitzativa interna al voltant de les tres subdireccions generals de Producció i Coordinació, d’Informació i Comunicació i d’Administració i Serveis Generals, però es redefineixen les funcions de les seves àrees i es crea el Servei d’Organització i Recursos Humans. Finalment, el nou text amplia la composició del Consell Català d’Estadística per fer-la més representativa, i incorpora la participació de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).