FOTO WEB
Un moment de la inauguració de la jornada.
 
El conseller, que ha inaugurat la XIII Jornada tècnica d’oví i cabrum, ha fet una crida a implicar-se en el Pla de recuperació d’aquest sector
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha inaugurat aquest matí, al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a Os de Balaguer, la XIII Jornada tècnica d’oví i cabrum.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció destacant la importància del Pla de recuperació del sector oví i cabrum de Catalunya, que ell mateix va presentar el passat 18 d’abril i que és un compendi d’eines per a la millora del sector, un document de voluntats per a incidir sobre prioritats; i ha explicat que quan el va encarregar, va demanar expressament no parlar de pla d’acció o estratègic si no de recuperació en considerar que implicava “una certa pro-activitat, una voluntat tant de fer i de reaccionar davant de l’adversitat com per a adaptar-nos als nous temps. A més, també denota una visió de futur que compartim: l’oví i el cabrum té futur a Catalunya, i pot competir amb els d’altres territoris i oferir un producte diferenciat, que reporta beneficis ambientals”.
 
Pelegrí ha afegit que l’esmentada pro-activitat també va acompanyada de co-responsabilitat i col·laboració, i ha agraït el treball i el compromís de tothom:  el consens assolit és una mostra que podem convergir voluntats i aconseguir objectius sense personalismes. Ens cal més implicació, no esperem resultats a curt i menys si no ens hi impliquem tots, no espereu que l’Administració us solucioni els problemes, l’Administració us ha d’ajudar a superar-los.
 
En aquest punt, el conseller a instat a pensar en l’important instrument que és el Pla, destacant que “en pocs sectors hem estat capaços de fer un pla estratègic a quatre o cinc anys vista; fem-ne l’ús que en pertoca sent conscients del moment en què ens trobem; i si ara no disposem de prou recursos econòmics per a executar el pla, i això ho sabem tots, prioritzem actuacions, ja vindran temps millors. I valoreu allò que no té el pla perquè des de l’Administració ja fem de manera ordinària i recurrent, per exemple la sanitat ovina i caprina. Assumir el cost de la sanitat, i fins ara de la identificació animal, representa gairebé el 25% del pressupost de la Subdirecció general de Ramaderia”.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut fer palès que “l’oví i el cabrum són un sector sensible als canvis a les variacions de mercat, a la reducció del suport en forma d’ajudes i subvencions,... però aquest fet no vol dir que podem quedar-nos parats sense buscar solucions i creient que el Pla serà la salvació. Hem d’entomar amb decisió els canvis que ens exigeix el consumidor, treballar nous formats, obrir noves vies de promoció, fer qualitat, traslladar una imatge de territori, tot el que puguem, i des del DAAM mirarem d’ajudar-vos, però vosaltres heu de ser emprenedors”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la inauguració de la jornada.

Un moment de la inauguració de la jornada.
JPG | 378