• John Hoffman, CEO i Director de GSMA, ha rebut els estudiants a la seva arribada al congrés
 
  • Els alumnes han recorregut la Fira, acompanyats per representants de GSMA i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat
Foto petita
Una quinzena d’alumnes de centres educatius catalans, guanyadors dels Mobile Learning Awards, han visitat avui el Mobile World Congress acompanyats dels seus professors. John Hoffman, CEO i Director de GSMA, així com representants del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, han donat la benvinguda als alumnes, que han tingut l’oportunitat de visitar els diferents espais del congrés al llarg del matí.
 
Els Mobile Learning Awards són un dels eixos que formen part del projecte pioner mSchools, presentat mundialment durant el Mobile World Congress 2014. Els guardons, que tenen com a objectiu reconèixer alumnes, professors i centres educatius per la seva tasca innovadora en la creació i ús de solucions mòbils, van celebrar-se el passat 20 de febrer a Barcelona, en una edició que va destacar per la seva alta participació, amb més de 250 projectes per a les seves dues categories: Experiències educatives amb dispositius mòbils, a les millors experiències que s’han dut a terme amb tecnologia mòbil en els respectius centres educatius; i Micronarracions audiovisuals, als millors vídeos realitzats per alumnes sota el lema ‘L’escola del futur’. Precisament els guanyadors d’aquesta categoria van ser els premiats amb les entrades per al Mobile World Congress, que els han permès conèixer el congrés aquest matí.
 
Els centres que avui han visitat el MWC han estat:
o   Escola El Sagrer (Barcelona). Producció: L’Escola del demà. http://youtu.be/WGH8ady2Mzs
                                                                                                         
o   Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes). Producció L’Escola del demà. http://youtu.be/bzUR-mtm7W8
 
o   Col·legi Montserrat (Sant Vicenç de Castellet). Producció L’educació del Futur. http://youtu.be/FJpTerGNaL0
 
 
 
mSchools, premi especial als Global Mobile Awards 2014
 
El programa mSchools va rebre dimarts passat el premi especial als Global Mobile Awards 2014 en la categoria The connected life awards, en reconeixement a l’aposta d’mSchools per implantar les tecnologies mòbils en l’entorn educatiu, potenciar les habilitats dels estudiants en l’entorn digital, millorar el seu rendiment acadèmic i reduir les taxes d’abandonament escolar.  El president de la Generalitat, Artur Mas, va ser l’encarregat de recollir el premi atorgat per la GSMA.
 
Global Mobile Awards és el programa de premis més consolidat i respectat del sector de la tecnologia mòbil. Reconeix els dispositius, serveis, aplicacions, tecnologies i iniciatives de telefonia mòbil líders a escala global. 
 
 
mSchools, un programa pioner amb present i futur
mSchools és un programa educatiu pioner destinat a promoure que els estudiants de secundària de Catalunya treballin a l’aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i ús de solucions mòbils. La iniciativa, impulsada per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i GSMA, s’ha implementat aquest curs 2013-2014 a les escoles catalanes.
 
Amb l’objectiu de millorar el rendiment acadèmic i les taxes d’abandonament escolar, mSchools planteja un desenvolupament curricular complet vinculat a l’aplicació de la tecnologia mòbil en l’entorn social i econòmic. A més de coneixements bàsics de programació, mSchools introdueix en el currículum educatiu nocions d’economia i de gestió de negoci per dotar als alumnes d’eines que fomenten l’esperit emprenedor i el treball en equip.
 
Actualment, mSchools està compost per:
 
-          ‘Mobilitzem la Informàtica’: assignatura optativa de 4t d’ESO que ensenya a gairebé 6.000 alumnes de 196 centres educatius de secundària a conceptualitzar i dissenyar apps per aportar solucions a problemes globals i millorar els hàbits quotidians. Per introduir aquesta assignatura a les escoles, mSchools ha format a 240 professors i ha posat a la seva disposició un programa telemàtic que recull continguts i eines per desenvolupar correctament la docència.
A més, els alumnes treballen amb professionals del sector que actuen de mentors dels seus projectes, aconsellant-los i donant-los suport en la presa de decisions. Per facilitar la participació d’aquests professionals s’ha posat en funcionament la plataforma mSchools, una eina que facilita el contacte entre especialistes i docents per maximitzar la seva participació en el programa. Professionals d’empreses com Incubio, Softonic, Social Point, King, Catalunya Apps, Appszoom, Appstowin, Barcelona Loves Enterpreneurs i A crowd of monsters ja treballen amb els alumnes.
 
-          Mobile Learning Awards: premis que aquest any han celebrat la seva segona edició i que reconeixen la innovació d’alumnes, professors i centres en la creació i ús de tecnologies mòbils per a l’aprenentatge.
 
-          Mobile History Map: iniciativa que permet als alumnes catalans de totes les edats geolocalitzar i descobrir els elements patrimonials d’interès propers als seus centres educatius. Aquesta part del programa advoca per l’aplicació de les tecnologies mòbils en temes no tècnics i en el camp de les humanitats.
 
-          Impuls dels emprenedors del sector TIC-Educació mitjançant un programa dissenyat per fomentar i promoure les iniciatives locals en l’àmbit de l’mEducation.
 
 
 
27 de febrer de 2014