Infografia

Del 24 al 27 de Febrer, Barcelona ha acollit la 18ª edició del Mobile World Congress, la novena que se celebra a la capital catalana. El MWC és el principal esdeveniment mundial relacionat amb la telefonia mòbil i se celebra des de 2006 a Barcelona. Més de 85.000 visitants han passat aquest dies pel recintes de la Fira de Barcelona, tant a Montjuic com a L’Hospitalet, on han pogut veure les noves propostes del 1.800 expositors i escoltar les previsions sobre el futur de la tecnologia mòbil dels 240 conferenciants que hi han participat. Una xifra que supera en 10.000 persones les expectatives previstes per l’organització i suposa un 18% més d'assistència que l’any passat.


Es calcula que l’impacte econòmic del MWC per Barcelona i la seva àrea metropolitana és superior als 350M d’euros, una xifra gens sorprenent si es té en compte que el sector de la telefonia a nivell mundial mou 1,68 bilions d'euros, ocupa a 9,5 milions de treballadors que donen servei als 3.400 milions de clients que usen els 6.900 milions de línies mòbils que hi ha operatives actualment al planeta terra.


Barcelona ha estat un factor clau en el desenvolupament d’aquest esdeveniment internacional i el seu creixement. Durant els nou anys que el MWC porta a Barcelona el nombre d’expositors s’ha multiplicat, passant dels 962 de 2006 als 1.800 de 2014. Una cosa semblant ha passat amb els visitants, si el 2006 van desembarcar a Barcelona 50.000 persones decidides a visitar el MWC, aquesta xifra enguany s’ha enfilat fins els 85.000. Tot i que l’increment més destacat és el dels mitjans de comunicació. El nombre d’acreditacions ha crescut un 83% entre 2006 i 2013, saltant dels 1.900 periodistes acreditats de 2006 als 3.482 de 2013.


El Govern de la Generalitat també juga un paper important dins del MWC col•laborant amb els empresaris catalans o garantint la seguretat dels visitants a través del pla director de seguretat del MWC. Però la seva participació no acaba aquí. El Mobile Social Day és una jornada organitzada per la Generalitat, l’ajuntament de Barcelona i la Barcelona Mobile World Capital que informa els ciutadans sobre oportunitats laborals i formatives que ofereix el sector de les noves tecnologies i que se celebra coincidint amb el MWC.


A més a més, la Generalitat ha estat premiada per l’organització en el marc dels Mobile Learning Awards pel programa mSchools on 6.000 alumnes i 196 centres de secundària han estat desenvolupant apps a les aules.


La participació de la Generalitat també s’ha fet patent en  sessions com les de Health and Wellness on hi ha intervingut el director TicSalut o en les Jornades Digital 4C, on experts en cultura digital han debatut sobre les noves tendències del sector.


Moltes iniciatives també s’han portat a terme al voltant de l’stand Catalonia del MWC on s’hi han celebrat esdeveniments com els Brookerage Events destinats a promoure entrevistes entre socis comercials i tecnològics. A més a més, des del programa Catalunya Emprèn (ACC1Ó) s’ha coorganitzat la 1a edició del 4YFN (Four Years From Now), un punt de trobada per emprenedors del sector mòbil, on hi han participat 2.300 persones.

1  

Fitxers adjunts

Infografia sobre el MWC en PDF

Infografia sobre el MWC en PDF
PDF | 367