• Protecció Civil de la Generalitat ha emès la Prealerta del Pla PROCICAT per la previsió de forts vents durant el dia d’avui d’acord a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya.
  • Durant aquest matí i fins el migdia, el vent serà intens al Pirineu, Prepirineu i comarques de la Catalunya Central. A partir del migdia i fins la tarda, l’episodi de vent serà generalitzat a tota Catalunya
  • La superació del llindar de 90 km/h es preveu a les cotes altes de les comarques afectades. A la resta de cotes el vent també serà fort però menys.
  • Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir presents el consells d’autoprotecció en cas de ventades: www.gencat.cat/interior/ventades
  • Protecció Civil demana especial precaució als organitzadors de les rues de Carnestoltes en la revisió dels itineraris i els elements que es puguin despendre a conseqüència del vent
  • D’altra banda, Protecció Civil manté la Prealerta del Pla NEUCAT per risc moderat de nevades a la Val d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, fins demà al migdia
 
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté la Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents durant el dia d’avui.
 
Segons les previsions del SMC durant el matí i fins el migdia, els forts vents afectaran les comarques del Pirineu, Prepirineu i de la Catalunya Central. A partir del migdia i fins la nit, els vents afectaran de forma generalitzada a tota Catalunya. Només està previst que se superi el llindar de 90 km/h a les cotes altes de les comarques afectades.  A la resta de les cotes de les comarques afectades el vent podrà ser fort però no es preveu que se superi el llindar anterior.
D’acord a la previsió del SMC l’episodi finalitzarà aquesta nit.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana especial precaució als organitzadors d’actes i rues amb motiu del Carnestoltes, per tal que revisin els recorreguts i especial cura de retirar o assegurar qualsevol element susceptible de desprendre’s amb el vent i caure sobre les persones o els béns en via pública, ja siguin arbrats, elements d’enllumenat, senyalització viària, publicitat,  decoracions exteriors o altres similars. A les zones on bufi el vent es recomana a la població no deixar a l’exterior objectes que puguin ser arrossegats pel vent i caure a la via pública, com ara tendals o altres elements similars.
 
D’altra banda i coincidint amb el cap de setmana Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions en mobilitat viària, que es podria veure afectada pels efectes del vent durant la tarda d’avui, així com prendre precaucions en les activitats d’alta muntanya, si es donen ratxes fortes de vent durant la pràctica d’aquestes.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana precaució i recomana tenir en compte els consells davant dels forts vents www.gencat.cat/interior/ventades
 
Risc moderat per nevades fins demà al migdia
Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de que es puguin produir nevades fins demà al migdia a la Val d’Aran, al Pallars Sobirà i a l’Alta Ribagorça.
 
Segons l’SMC, la cota de neu baixarà dels 1.200 fins els 600-700 metres durant la tarda d’avui. Per sobre dels 1400 metres es podran superar els 20 cm de neu acumulada i els 10 cm a cota de 900 metres.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que tingui presents els consells d’autoprotecció davant les nevades www.gencat.cat/interior/nevades , sobretot també en els desplaçaments. Es recomana prudència en la conducció allà on nevi amb intensitat i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.
 
Amb la baixada de temperatures, recordeu assegurar-vos del bon funcionament d’aquells aparells i sistemes de calefacció per tal d’evitar accidents.