• Ports de la Generalitat i l’Ajuntament d’Arenys de Mar signen un conveni  per a la mobilitat al port d’Arenys que tindrà un any de vigència
  • L’acord preveu diferents sistemes de gestió de les zones d’aparcament del port arenyenc per afavorir la rotació de vehicles i adequar-se als horaris i condicions específiques de les  activitats de cada zona
 
Acte de signatura de l'acord
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors, han signat un conveni  amb què es realitzaran actuacions per regular la mobilitat rodada i l’ús de les zones d’aparcament al port d’Arenys de Mar. L’objectiu de les dues administracions és millorar i garantir la circulació viària, promoure la rotació de vehicles i resoldre els casos de cotxes abandonats que afectin a l’activitat portuària.
 
Zones d’aparcament i tipus de gestió
 
Amb l’acord es potenciaran dues grans bosses d’aparcament als extrems i als accessos del port per acollir la demanda de les activitats terciàries que s’hi desenvolupen, millorar el trànsit rodat i la seguretat als accessos dels aparcaments i reservant places a l’interior del port pels operadors portuaris.
 
L’ordenació de les zones d’aparcament tindran diferents règims de gestió: a la zona de ponent (àrea verda), zona de la Picòrdia (control d’accessos), zona de Montcalvari (zona blava), Vial de ribera (zona blava), zona Portinyol (zona blava), zona pesca (control d’accessos) i zona de llevant (aparcament lliure).
 
Les bosses d’aparcament de zona blava s’explotaran de 10.00 a 22.00 h els mesos de juny, juliol i agost, mentre que la resta de l’any s’explotaran de 10.00 a 20.00 hores.
 
La tarifa bàsica serà homogènia amb la que s’aplica a la riera d’Arenys de Mar, amb consideracions específiques pel que fa a horaris, abonaments i reduccions  de temporada.
 
Els vehicles de minusvàlids i les motocicletes quedaran exempts de pagament sempre que estacionin en els espais habilitats a tal efecte.
 
Així mateix, els veïns d’Arenys de Mar que acreditin el pagament de l’impost de circulació en el municipi podran obtenir un adhesiu com a residents que els permetrà gaudir gratuïtament de l’aparcament en àrees verdes durant les primeres 24 hores.
 
Ports de la Generalitat i l’Ajuntament també col·laboraran  amb el servei de retirada dels vehicles abandonats o dels que estan en aparcats en llocs no autoritzats.
 

1  

Imatges

Signatura acord mobilitat

Signatura acord mobilitat 821

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 70