Els beneficiaris d'ajuts socials per a l'habitatge s'han incrementat en un 56% al Baix Camp

query_builder   28 febrer 2014 14:10

event_note Nota de premsa

Els beneficiaris d'ajuts socials per a l'habitatge s'han incrementat en un 56% al Baix Camp

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha presentat als alcaldes de la comarca les dades del 2013 i ha explicat els principals eixos d’actuació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per aquest any.
Foto de la presentació a Reus
Carles Sala, s’ha reunit aquest matí amb els alcaldes de tots els municipis integrants de la comarca del Baix Camp per explicar els eixos principals d’actuació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de la qual n’és el president. La sessió s’ha fet a la seu del consell comarcal del Baix Camp i ha comptat també amb la presència dels regidors de serveis socials, d’habitatge i d’urbanisme de la comarca.
 
La voluntat d’aquestes reunions és fer arribar a tot el territori de Catalunya els principals eixos d’actuació del Govern en matèria d’habitatge i  difondre les mesures que s’han posat en funcionament  darrerament per tal que els ajuntaments puguin informar adequadament als seus ciutadans. Carles Sala ja s’ha reunit amb alcaldes de les Terres de l’Ebre, de la Segarra i del Baix Penedès i està previst que es vagin fent aquestes sessions informatives per totes les comarques de Catalunya. 
 
Avui a Reus s’ha donat a conèixer el gran increment que hi ha hagut d’usuaris dels programes de socials d’habitatge que viuen al Baix Camp i sobretot de les persones ateses pel servei Ofideute, que fa mediació entre famílies sobreendeutades i les entitats financeres. En aquest sentit  Sala ha destacat que “amb les prestacions urgents per al pagament del lloguer i quotes d’hipoteca i els casos resolts per Ofideute, hem aconseguit evitar 88 desnonaments”. Així mateix, també va assenyalar que, durant l’any 2013,  879  llars de la comarca han rebut algun tipus d’ajut destinat a l’habitatge, fet que ha suposat un increment del 56% respecte dels ajuts atorgats l’any 2012.
 
Sala ha explicat els dos eixos d’actuació del Pla pel dret a l’habitatge: l’eix social i l’econòmic. Ha fet un repàs de les mesures que té Govern per evitar  que les famílies perdin el seu habitatge per problemes econòmics: prestacions per a  pagar el lloguer, ordinàries i urgents,  prestacions per a persones que ja han estat desnonades, actuació de la Mesa d’emergències socials i el  servei Ofideute.
 
També ha presentat les tres guies que s’han editat i que tenen la voluntat de ser una eina útil i pràctica tant per a les persones que atenen les consultes com per a la mateixa ciutadania. En la primera s’expliquen els tipus d’ajuts i recursos disponibles per fer front als problemes que puguin sorgir relacionats amb l’habitatge i les altres dues són  més específiques relacionades amb les qüestions relatives al pagament del lloguer o a les quotes de la hipoteca.
 
Així mateix Sala ha destacat  la nova línia de prestacions per a aturats de llarga durada que té una dotació pressupostària de 7 milions d’euros i s’estima que podrà beneficiar unes 4.000 famílies. Aquest col·lectiu d’aturats de llarga durada, especialment vulnerable, podrà optar a ajuts d’entre 160 i 200 euros mensuals durant un any, bé sigui per pagar el lloguer o la hipoteca.

1  

Imatges

Foto de la presentació

Foto de la presentació 3272

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 30

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined