• Port de la Generalitat i el Club de Pesca Mar-Sport signen un contracte pel qual l’associació gestionarà durant deu anys més la dàrsena que acull 180 embarcacions de petita eslora
  • El projecte presentat per aquesta associació preveu millorar les infraestructures, fomentar la mobilitat de les embarcacions, afavorir la integració de la dàrsena en l’entorn i promoure l’eficiència dels recursos energètics
Ports de la Generalitat
El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i el president de l’associació Club de Pesca Mar-Sport, Francesc Estrada, signen un contracte per tal que l’associació gestioni la dàrsena esportiva destinada a nàutica popular en el port d’Arenys de Mar fins al 2024. La dàrsena ha finalitzat el termini de concessió administrativa i l’únic licitador presentat ha estat Mar-Sport. L’objectiu del projecte d’aquesta associació de pesca esportiva és mantenir la funcionalitat de les instal·lacions, incorporar requisits de millora a nivell estructural, afavorir la integració de la dàrsena a l’entorn i la sostenibilitat, i continuar promovent  activitats formatives.
 
180 embarcacions de petita eslora
 
Aquesta associació arenyenca preveu fomentar la mobilitat i la potenciació de l’ocupació de la dàrsena de nàutica popular, un espai en què es continuaran mantenint les vuit palanques que donen cabuda a 180 embarcacions d’entre 4 i 8 metres d’eslora.
 
Les actuacions més destacades del projecte són la millora estructural de les palanques i de l’edifici, seu social del Club, així com la construcció d’una rampa per a l’embarcament i desembarcament de persones amb mobilitat reduïda, per la qual cosa també s’adequaran els accessos a l’edifici. Així mateix, el perímetre enjardinat de l’edifici es mantindrà per continuar integrant les instal·lacions a l’entorn paisatgístic arenyenc. En matèria mediambiental, es promourà l’estalvi energètic amb la instal·lació d’equipaments de baix consum i, a més, es realitzarà una tasca social divulgativa de conscienciació mediambiental. Pel que fa a l’apartat formatiu s’impulsarà la formació en competició de vela, i l’organització de cursos per escolars i concursos infantils i juvenils de pesca esportiva.
 

1  

Imatges

Acte signatura

Acte signatura 943

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 71