-
El conseller de Justícia ha participat avui en la presentació del curtmetratge Share, del Col·legi d’Advocats de Granollers, que exposa els perills de la xarxa i alerta de les conseqüències legals de l’assetjament i la violència de gènere a les xarxes socials
-
Germà Gordó ha afirmat que “ens hem d’acostumar a denunciar i a portar als tribunals determinades actituds a la xarxa, i fora d’ella”
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha participat aquesta tarda en la presentació del curtmetratge Share, impulsat pel Col·legi d’Advocats de Granollers, ha alertat que “algunes actituds a les xarxes socials van contra els drets humans més elementals”.
En aquest sentit, el titular de Justícia ha afirmat amb contundència que “ens hem d’acostumar a denunciar i a portar als tribunals determinades actituds a la xarxa, i fora d’ella. Hem de canviar això –ha afegit-, alhora que hem de ser capaços de conscienciar dels riscos reals de certs usos de les xarxes socials”.
Gordó també ha fet una crida a reflexionar sobre aquesta temàtica perquè, segons ha explicat, “de vegades la realitat supera amb escreix la ficció”. “Aquest curtmetratge ens ha posat damunt la taula una nova metodologia d’acció que afecta els drets fonamentals, i ens ha parlat d’algunes actituds que, tot i no ser delictives, atempten contra la integritat de les persones”, ha afirmat.
Finalment, el titular de Justícia ha felicitat l’equip de producció, el Col·legi d’Advocats de Granollers, els actors i els directors de la cinta, i també Ajuntament per la iniciativa. I, al mateix temps, ha assumit el compromís, per part del Departament i del Govern, de contribuir a la difusió del curtmetratge amb totes aquelles eines i mecanismes que estiguin a l'abast de l’Administració: “aquest curt serveix, i molt, per sacsejar consciències i per fer pedagogia”.
El curtmetratge Share ha estat concebut com una eina per conscienciar de les conseqüències legals de l’assetjament i la violència de gènere a les xarxes socials; en concret, d’aquelles que comporten la compartició de determinades imatges a la xarxa, i en promou l'ús responsable perquè esdevingui una eina per educar en valors.
Adreçat a un públic adolescent, al qual de vegades és difícil explicar què és tenir un dret, els impulsors de la cinta han apostat per fer-ne difusió juntament amb sentències fermes de casos reals.